IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци навлизат в територията на Ferrari

Легендарният Валтер де Силва ще нарисува бъдещия суперхибрид на Hongqi

Не толкова отдавна китайската марка Hongqi, която досега правеше луксозни автомобили за управляващия елит в страната, обяви, че ще се превърне в масов производител. Сега компанията планира да създе хибридна суперкола, която ще бъде разработена и произведена в Италия.


Hongqi S9


В проекта автомобилният гигант FAW, част от който е Hongqi, ще се сътруднии с компанията Silk EV, а за място на разработка на автомобила е избрана област Емилия-Романия, където в момента се намират седалищата на производители на суперколи като  Ferrari, Lamborghini и Pagani.

Идеята е с бъдещия Hongqi S9 китайската марка да засили позициите си на световните пазари. Направата на автомобила е част от държавната програма за развитие "Един пояс, един път", в която първия чужд участник е Италия. Благодарение на нея, страната получава огромни инвестиции ог Китай, а новият проект след включването на FAW се оценява на 1 млрд. евро.


Hongqi S9


Разработката на външния вид и интериора на бъдещата хиперкола е поверено на легендарния Валтер де Силва, който дълги години беше главен дизайнер на Volkswagen Group. Италианецът е създал автомобили като Alfa Romeo 156, VW Scirocco и Audi R8, така че изборът му е логичен. А самата кола със сигурност ще бъде както красива, така и високотехнологична.

Снимки: Carsweek

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хахахаха да ми сравняваш Русия и Китай, е все едно да ми сравняваш Лада с Кадилак.
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Nev до№1 ( преди 3 години )
    Пич, китайците направиха по един или друг начин собствени самолетносачи и изтребители 5-то поколение, изпратиха апарат сонда на Луната и си взеха проби, тази година може би ще бъдат и първа икономика в света, така че ако искат могат да направят и кола със харектеристиките на Ферари. Е, не могат да имат славната история разбира се, но потенциал китайците определено имат, като се има предвид колко напред са в технологично отношение.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    европейците както продължават е станат колония на китай
  • #1
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Гоуст ( преди 3 години )
    Китайски бклук