IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia иронизира BMW с безплатни бутилки за гореща вода

Румънската марка отговори на предлагания от баварците абонамент за вградени функции в колите

Румънската марка Dacia намери интересен начин да подчертае противопоставянето си на някои автомобилни компании, предлагащи абонаменти за вградени функции в автомобилите, като подарява... безплатни бутилки за гореща вода.

 

Dacia offers free hot water bottles

 

Рекламната акция е във Великобритания, където обявиха: „Всеки е добре дошъл да вземе бутилка за топла вода с марка Dacia между 1 и 2 февруари в шоурумите на Dacia в Брент Крос, Лондон, Тринити Уей Манчестър и Фендрод Уей, Суонзи.

Маркетинговият трик е ирония към германците от BMW, които предлагат на някои от своите модели отопляеми седалки чрез абонамент от 15 лири на месец. От Dacia наричат бутилките за гореща вода „спасители на седалките с подгряване“.

 

Dacia offers free hot water bottles-6

 

Люк Броуд - бранд директор на Dacia за Великобритания, е цитиран от Аutoexpress: „Да искаш някой да плати допълнително, за да активира фабрично монтирано оборудване, със сигурност не е Dacia. Независимо дали потребителите смятат отопляемите седалки за съществени или не, нашият ангажимент към стойността и безпроблемното притежание означава, че ние винаги ще ги молим само да натиснат бутон, за да им се насладят.“

Изданието допълва, че BMW също предлага отопляеми волани като абонамент срещу £10 на месец, така че може би Dacia ще предложи безплатни ръкавици през следващата зима.

 

 

0 от 500
  • #19
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 1 година )
    Че идеята е с цел съдиране на кожи - ясно. Че не ме кефи - също е ясно. Но някак си да сравнявате Дачия с БМВ - е това вече не е нормално. Едното каруца, другото луксозен автомобил. Едното бъкано с технологии, другото праисторическо. Да сравнявате торсионна греда с многолостово независимо окачване с активна стабилизация, завиваща задна ос, активни амортесьори и въздушно окачване! Боже - какво доживях да видя?!? И само за протокола - не съм фен на БМВ, ама грам. Но това вашето вече е безумие!
  • #18
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до #16 ( преди 1 година )
    И аз като теб, но преди доста години преминах и все още се питам как можех толкова време да бъда заблуден от немското. До края *** 90-те год. имаха все още здрави и много добри автомобили. След това обаче всичко стана леш. Пълен леш. Все по-често бях по сервизите. Накрая ми писна и си взех съвсем случайно Лексус внос от САЩ. Бях предубеден спрямо японците, но си казах, че по-зле няма как да е спрямо немските. Оказа се кола от друго измерение. Освен удобството и лукса е невероятно здрава.
  • #17
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма значение колко е зимата. Самият факъ, че някой те кара да си плащаш за неща, които вече си ги платил с покупката на колата е меко казано наглост и измама. Освен това, марката май я водеха луксозна. Какъв лукс само да нямаш тези елементарни екстри, които са в базата на много марки. Всъщност да ги имаш, но и да ги нямаш ако не се абонираш. Направо не зная за двигателя как не са се сетили при всяко палене да ти начисляват такса.
  • #16
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Георги ( преди 1 година )
    Карам Bmw от 12 години, преди ги харесвах защото бяха коли с първокласна техника - двигател, купя, обезшумяване. Сега станаха коли за сноби и ме дразни че и мен ме приемат за такъв в обществото. Ауди не харесвам, Мерцедес са ми скучни. Минавам на японски Lexus , Honda
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Смешника матматик ( преди 1 година )
    Пропов не со зле амного зле.Първо зимата беше 3 месеца после стана 4 месеца после 5 месеца последно колко е и в коя държава.
  • #14
    17 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 1 година )
    #13, ти не можеш да смяташ. Мислиш ли, че реотаните, релетата, кабелите, термодатчиците и т.н. всъщност не са си ги включили в цената на колата вече и си ги плащаш още при покупката на колата. А после абонамента им каца като "бонус". А шараните лапат мухите.
  • #13
    1 rate up comment 13 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Отопляеми седалки / волан като екстра струват от няколко стотин до над 1000 евро при ВСЕКИ производител. Ако имаш колата за 3 до 5 год, както правят белите хора айде да сметнем!Зимате е 4 месеца ама е доста топла напоследък. Смятаме 3 месеца. Това са 30 евро на година. Умножено по 5 години са 150 евро. Това е.Или 600 до 1000 евро без абонамент. Какво ревете, като не можете да смятате!
  • #12
    24 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това са летни коли и зимата стоят в гаражите. Така, че отопляеми седалки и волан не им трябват.
  • #11
    15 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Немска му работа да ги имаш ексърите и за да ги активираш да си плащаш. Това е върхът на 0лиг0френията. Всъщност, щом го правят това нещо си помислете що за същества са феновете на марката.
  • #10
    17 rate up comment 0 rate down comment
    До 8 ( преди 1 година )
    Това беше добро.