IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британец, купил 200 всъдехода Defender през 2015 г., сега печели милиони

От взетите тогава автомобили Land Rover сега са останали само 16 бройки

Прозорлив и предприемчив британец ще спечели милиони, след като през 2015 г. купува 200 броя от легендарния SUV Land Rover Defender и след това ги препродава.

 

Land-Rover-Defender

 

Чарлз Фосет е основател и собственик на Twisted Automotive в Йоркшир - компания, която модифицира и продава персонализирани Defender. През 2017 г. Land Rover спря да произвежда класическия Defender, за да направи път на ново поколение, което пристигна през 2020 г., вече с електрифицирана версия чрез plug-in хибридно задвижване.

Преди да спрат да се произвеждат, през 2015 г., той решава да купи много такива коли на цени около 30 000 английски лири и се оказа, че сега хората са готови да дадат до £220 000, за да притежават една от тях, съобщава Ladbible.

 

Land-Rover-Defender-3

 

Разбира се, това не са просто превозни средства 4x4, защото Фосет ги модифицира по индивидуални критерии за своите клиенти, което ги оскъпява. Всички превозни средства са били на склад и имат пробег не повече от 50 км, което на практика ги прави нови коли, макар и на години.

Постепенно той е продавал автомобилите, но сега са му останали 16 броя Defender 110, които е подбрал лично заради номерата на шасито и датите на производство. Всички са базирани на XS Spec - най-високото ниво по това време, регистрирани са през 2016 г., което ги идентифицира сред последните свалени от линията автомобили, което пък ги прави по-търсени от ценители. Ограничената серия се нарича One of One.

 

Land-Rover-Defender-4

 

Има избор на двигател - бензинов или дизелов, с подобрени спирачки, окачване, джанти, гуми и персонализирано LED осветление. Има и прилична информационно-развлекателна система, звукоизолация и кожа, което е вид комфорт, който може би не е очакван от оригиналните Defender.

Фосет казва: „Всичките 16 ще бъдат Twisted, но как точно зависи от вкусовете на клиента. Начинът на Twisted не е да казваш на хората какъв трябва да бъде техният Defender, а да работиш с тях, за да създадеш Defender, който е най-подходящ за тях“.

Сега може да се купи такъв автомобил за £135 000 плюс ДДС за дизеловите версии и £184 000 плюс ДДС за бензиновите модели, които са по-мощни.

 

 

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Енчо ( преди 1 година )
    Пари при пари отиват.Да вложиш 6 млн паунда само за колите,гараж,охрана,работници.И да чакаш да се вдигне достатъчно цената.Бая деян се иска.Явно човека не е тия 6 млн.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    184+20%=220
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Иво ( преди 1 година )
    Е уж 220000,пък после 135000.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Хитрец ( преди 1 година )
    Хитро, пък и щом се търси
  • #7
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Ми то не е голяма тайна, че с тая компютъризация и електрификация, новите коли стават все по малко.. коли. И че света е пълен с ценители с пари, който си искат добрата аналогова кола. И с времето аналоговите коли ще намаляват, което ще им вдига цените, щото ще има търсене. Сега запазено е30 удря 10хил. евро и още много ще се качва цената. Дори без да го подобряваш. М тройка е90 - последната атмосферна - ще донесе много много пари, ама трябва да се въздържаш и да не и навърташ километри.
  • #6
    29 rate up comment 3 rate down comment
    Мда ( преди 1 година )
    Старата школа с истинските джипове винаги ще се цени. А сегашните джендърски изпълнения ще изчезнат безславно.
  • #5
    9 rate up comment 41 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Жалко само аз тези които ще дадат пари за тези стари консерви, има много по-добри нови автомобили.
  • #4
    26 rate up comment 8 rate down comment
    Бай Х ( преди 1 година )
    Карал съм оригинален Ланд Ровър,6 цилиндъра,бензин,модел 1980,няма друг такъв звяр,минава навсякъде !!!Карал съм и Лада Нива 2006, инжекция,абсолютен сандък,разход 16/100 !Няма място за сравнение !!!
  • #3
    34 rate up comment 2 rate down comment
    Анон ( преди 1 година )
    200 х 30 000 = 6 млн. Не е като всеки да може да направи подобно капиталовложение...
  • #2
    28 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Имал е пари и възможност и ги е вложил.