IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover намалява производството на 3 модела

Velar, Evoque и F-Pace отстъпват място на конвейера на по-скъпи автомобили

Компанията Jaguar Land Rover ще намали производството на нови автомобили поне до пролетта на 2023 г. заради продължаващия недостиг на електронни компоненти, съобщава Automotive News Europe.


Jaguar Land Rover


По информация на изданието, което се позовава на собствени източници, британският автомобилен производител ще даде приоритет на по-скъпите модели с високи маржове. Съответно, така ще се намали производството на модели като Range Rover Velar, Land Rover Evoque и Discovery Sport, както и на Jaguar F-Pace, като същевременно ще се увеличи сглобяването на скъпите Range Rover и Range Rover Sport.

Пред репортери говорител на Jaguar Land Rover потвърди, че автомобилната индустрия продължава да страда от постоянни прекъсвания във веригата за доставки на полупроводници, което принуждава производителите на автомобили да коригират работата на своите предприятия. В същото време Jaguar Land Rover отбелязва, че търсенето на автомобили от двете марки все още е на високо ниво.

От компанията подчертаха, че не възнамеряват да намалят производството на завода JLR Nitra в Словакия, който произвежда най-продавания SUV на марката - Defender. Няма планове за намаляване на персонала на предприятията на Jaguar Land Rover, разположени във Великобритания.

Заслужава да се отбележи, че намаляването на производството на автомобили вече доведе до факта, че опашките за новия Range Rover се простират дори за повече от една година и приемането на поръчки за някои версии на модела трябваше да бъде напълно спряно. През третото тримесечие на 2022 г. Jaguar Land Rover съобщи, че доставките на автомобили до представителствата са със 17% по-малко прогнозираните.


0 от 500