IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се произвеждат автомобилите - анатомия на автомобилен завод

Създаването на едно превозно средство е сложен процес и се състои от много етапи

Технологиите за производство на автомобили се различават в зависимост от предназначението им. Състезателните коли и ексклузивните суперколи, например, се сглобяват в малки специализирани фабрики. А серийното производство на масовите модели може да бъде осъществено само в пълноценен завод.


производство


Някои производители все още прибягват до сваляне на броните и колелата от своите автомобили при транспортирането им през граница. След това детайлите се поставят обратно в завода в съответната държава. Това е се нарича SKD („полуразглобяване“), като този метод беше е популярен преди години, тъй като позволяваше намаляване на мита. В случая автомобили се внасят като компоненти и митото за тях е по-ниско или няма такова.

Властите в повечето държави обаче се усетиха и въведоха ограничения върху подобен „внос“, което накара производителите да търсят други варианти. Един от тях създаване на предприятия за производство на автомобили, използващи технологии CKD („пълно разглобяване“). И те вече могат да се нарекат пълноценни автомобилни заводи! Вижте как работят те:

Как се произвеждат автомобилите (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Изгониха ги германците за да не са им конглокент
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    slowhand ( преди 1 година )
    В края на 90-те въпросният метод на "полуразглобяване" беше приложен и у нас от корейциите от Деу. Наеха магазия в Пристанище Варна Запад и за няколко години, май 2-3 бяха разтоварени и частично разглобени, ако не ме лъже паметта над 150 хил автомобила. След разглобяването се изнасяха за Украйна, оттам може би и за други от бившите републики на Съюза. В един момент работата се разсъхна по някакви причини, оттогава у нас се появиха Тико, Ланос, Нубира и Леганза..