IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover покани уволнените от Мъск

Британският производител търси 800 служители в сферата на високите технологии

Британският производител Jaguar Land Rover публикува обява за работа, насочен към съкратени специалисти в сферата на високите технологии. Компанията търси да запълни 800 позиции в своите отдели за автономно управление, електрификация, машинно обучение и събиране на данни.


Jaguar Land Rover


Съобщението на автомобилния производител следва решението на Илон Мъск да освободи половината от служителите на Twitter, след като стана собственик на социалната медия. Същото направиха или предстои да направят компании като Meta и Amazon, които също масово уволняват свои служители.

Според ръководството на Jaguar Land Rover, това са перфектните работници, които да помогнат на изпадналия в битка производител на автомобили в бъдещето. Хората, уволнени от големи технологични компании, имат точно необходимите умения, за да работят успешно за компания, която иска да развива цифровите технологии и управляването на данни.


Jaguar Land Rover


„Ние допълнително укрепваме нашата база от данни и дигитални умения, за да можем да изпълним стратегията Reimagine и да станем първи в бизнеса с електрически превозни средства от 2025 г. и да постигнем нулеви въглеродни емисии до 2039 г.“, каза Антъни Батъл, директор по комуникациите в JLR.

Автомобилният производител търси хора за подразделенията си в Ирландия, Индия, Китай, Унгария и САК, но по-голяма част от новоназначените ще работят във Великобритания. Jaguar Land Rover иска да се съсредоточи върху електрификацията, дигиталните услуги и данните в бъдеще и възнамерява да подобри своите вътрешни възможности за данни.


Jaguar Land Rover


„Jaguar Land Rover се трансформира към електрически бизнес и ние създаваме едни от най-усъвършенстваните дигитално превозни средства, виждани някога - казва Дейв Несбит, директор на дигиталната платформа. - Чрез нашите продукти ще създадем нови изживявания, нови нива на интимност и свързани автомобилни услуги за нашите клиенти, за да дадем на клиентите си истинско съвременно луксозно изживяване”.


0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Нищо ново под слънце ( преди 1 година )
    Преди време Илон Мъск се шегуваше че apple е кошчето уволнените от Тесла служители, така че това не е прецедент.