IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нарушител-рекордьор беше заловен в Ню Йорк

Собственик на Mazda CX-5 остана без кола, след като натрупа 57 000 долара неплатени такси и глоби

Властите в Ню Йорк подгониха сериозно шофьорите, които избягват да плащат такси по платените пътища. Така Градската транспортна служба (MTA) успя да залови един от най-сериозните нарушители в историята.


глоби


Инспекторите на служба спрели шофьор на Mazda CX-5, който е имал неплатени такси и глоби на обща стойност над 57 000 долара. Това е една от най-големите неплатени суми, като тя е натрупана за повече от 500 тежки нарушения. Повечето от тях са били извършени при преминаване на платения мост „Верацано-Нароу“.

Според служители на MTA, мъжът твърдял, че просто не е знаел за таксата. Жабката на колата му обаче била буквално пълна с неплатени бележки. В резултат на това автомобилът на нарушителя е конфискуван и той ще може да си го върне едва след като плати всички глоби, чиято обща сума е два пъти по-висока от цената на нов кросоувър Mazda CX-5.

Вестник New York Post съобщава, че само за един ден служители на MTA са хванали повече от 20 нарушители, които са натрупали големи глоби за неплатени пътувания. Колите на всички са конфискувани. Според MTA, в крайна сметка 90% от нарушителите плащат глобите си, за да си получат автомобилите.

Иззетите от органите превозни средства не могат да бъдат пререгистрирани, докато не бъдат заплатени дължимите суми. Властите в Ню Йорк са изчислили, че губят 50 милиона долара годишно поради неплатени пътни такси.


0 от 500