IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американски град забрани глобите за превишена скорост

Местните власти изкарвали прекалено много пари от пътните камери (ВИДЕО)

Полицията в малкото американско градче Менифи (щата Арканзаз) получи забрана за издава глоби за нарушение на правилника за движение, съобщава Drive. Оказва се, че градските власти получават прекалено големи суми от глобите на шофьори, а това е забранено от закона.


ограничения на скоростта


В Менифи живеят 274 души, но благодарение на това, че градът е разположен до оживено междущатско шосе, там има сериозен трафик. Според местния закон, градът може да получава само 30% от бюджета си от глоби. Оказва се обаче, че доходите от камерите за скорост докарват над половината от бюджета на града.

Властите в Менифи в момента уточняват кой е виновен за това, че малкото градче се е превърнало в символ на пътните глоби, а камерите наказват водачите на автомобили дори за най-малкото нарушение. Докато тече разследването, на полицията е забранено за издава глоби за превишена скорост.



Впрочем, оказва се, че в последните месеци и в големите градове на САЩ приходите от глоби са скочили драстично. На някои места увеличението е близо с 50%, но там нямат проблема на малкото градче от Арканзас.


0 от 500