IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи поглед към новото BMW Серия 5

Следващото поколение вероятно ще загуби V8 двигателя, но ще има чисто електрическа i5 версия

Дори и в разцвета на SUV-ерата, BMW не се отказва от добрите стари комбита, които й носят над половината продажби на пазари като германския или австрийския. Тук графиците на испанското издание Motor.es си представят как ще изглежда следващата генерация на 5 Series Touring на базата на папарашки снимки, до които са се добрали.
    
      
BMW 5 Series Touring 2024 - render
      
         
От кадрите на скрития под камуфлаж автомобил все пак ясно се вижда, че дизайнерите нито са прибегнали към спорната огромна решетка от Серия 4, нито са опитали да внедрят новаторските разделени светлини от новата "седмица". Колата изглежда просто като еволюция на досегашната, с малко по-изострени и динамични линии. Рендерът на Motor.es показва все по-изтънени задни светлини, както и новите аеродинамични ръкохватки на вратите, които вече познаваме от iX.

Графиците са използвали в своята работа моделното означение M550i xDrive, но всъщност следващата Серия 5 Туринг може и да няма такава версия. Според упоритите слухове само М5 ще запази осемцилиндровия мотор. На мястото на M550i може би ще се появи хибридно M560e. Сигурна е и появата на чисто електрическо i5 M60.
     
    
Папарашки снимки на бъдещото BMW 5 Series Touring вижте в ГАЛЕРИЯТА:


   
        
Революцията при новата "петица" ще е в интериора, където последното поколение на информационната система iDrive 8.5 ще разполага с 14.9-инчов дисплей. Той и 12.3-инчовият дигитален дисплей на приборите ще са вместени в нова, леко извита стъклена стойка. Централната конзола ще е максимално изчистена.

BMW вече потвърди, че новото поколение на Серия 5 седан (G60) ще се появи през 2023, заедно с електрическото i5. Премиерата на комбито вероятно ще е в началото на следващата година. Последно ще дебютират новите М5 седан (G90) и M5 Touring (G91) - вероятно към лятото на 2024.
  
     

 

0 от 500