IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци показаха евтин конкурент на Toyota Land Cruiser

Кросоувърът Chery Tiggo TJ-1 ще има хибридно задвижване

Китайската компания Chery представи нов модел под марката Tiggo - SUV с различен дизайн от останалите продукти на компанията. TJ-1 е кодово название, а когато автомобилът стигне до производство, ще бъде преименуван, съобщава Аutohome.

 

Chery Tiggo TJ-1

 

Малко са засега подробностите за Chery Tiggo TJ-1, но се предполага, че ще бъде по-евтина алтернатива на Toyota Land Cruiser (цените са от 80 000 евро), като ще има богато оборудване и добри офроуд качества. Марката Tiggo вече има 15 модела, включително предстоящия водещ SUV Tiggo9. Новият TJ-1 ще доведе това число до 16.

TJ-1 ще получи необичаен за китайска марка дизайн с правоъгълни форми. Предната и задната броня, както и разширенията на калниците ще бъдат боядисани в контрастно черно. Отпред ще бъде разположена огромна решетка с голям надпис на името на марката.

 

Chery Tiggo TJ-1-1

 

Дръжките на вратите ще бъдат скрити в тялото, ще има масивни странични огледала. Отзад ще бъдат монтирани необичайни светлини в ретро стил и правоъгълни изпускателни тръби.

В мрежата се появиха и шпионски снимки на интериора, който ще бъде един от най-луксозните в гамата на марката. Вътре, както и отвън, ще преобладават правоъгълните форми. В центъра ще бъде монтиран най-големият дисплей сред всички модели на марката, а арматурното табло ще е цифрово.

 

Chery Tiggo TJ-1-2

 

Очаква се Chery Tiggo TJ-1 да се предлага с хибридна мощност от 1,6-литров или 2-литров двигател и електрически мотор. Моделът ще се предлага само с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Базовите версии ще са с предно предаване, а най-скъпите ще получат задвижване на всички колела.

Chery Tiggo TJ-1 ще направи публичния си дебют на автомобилното изложение в Шанхай през април 2023 г. През юли моделът ще се появи на китайския пазар.

 

 

0 от 500