IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви премиерата на новото X3

Дизайнът на кросоувъра ще бъде запазен, но и ще наподобява този на по-малкото X1

В интернет пространството вече са публикувани първите рендери на четвъртото поколение на BMW X3. Сега премиум кросоувърът преминава финални тестове и трябва да бъде представен в края на 2023 година или най-късно в началото на 2024-а.


BMW X3


Дизайнът на BMW X3 G45 ще бъде запазен, но и ще наподобява този на по-малкия модел X1. Калниците на кросоувъра ще бъдат удължени, а традиционните "бъбреци" на радиаторната решетка ще бъдат по-големи. Фаровете ще станат по-скосени. Сменените дръжки на вратите, както при много нови BMW-та, също привличат вниманието.

Кросоувърът BMW X3 2024 ще запази платформата CLAR, но ще бъде по-голям от своя предшественик. Това ще направи салона на колата по-просторен и ще увеличи обема на багажното отделение. Интериорът ще бъде решен в духа на BMW Серия 7 - с два извити дисплея на предния панел, но естествено, с далеч по-малко екстри.


BMW X3


Новото BMW X3 ще запази 2.0- и 3.0-литровите бензинови и дизелови турбо двигатели, но те ще станат по-мощни и ще бъдат допълнени от 48-волтова хибридна система. На върха на гамата ще остане спортното BMW X3 M.

Ще се предлагат и поне два plug-in хибрида, а изцяло електрическият автомобил BMW iX3 ще дебютира през 2025 г. Той ще получи 800-волтова система, която ще увеличи обхвата с около 30% в сравнение с предшественика си и ще намали времето за зареждане на батерията.


0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 13 rate down comment
    bo ( преди 1 година )
    Както са търгнали Тойота, ще избият рибата с модерни автомобили, а БМВ ще държи лидерството само по цени...както и Мецедес и Ауди....