IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia разработва брутален кросоувър

Въпреки външния вид, иновацията ще представлява компактен SUV

Корейците от Kia планират да пуснат нов кросоувър през 2025 година, който ще бъде подобен на SUV, но с далеч по-грубовати форми. Инофрацията е на индийското издание на Autocar, позовавайки се на вътрешна информация от компанията.


Kia


Дизайнерите вече показаха рендерното му изображение, оот което се виждат грубите външни черти на новия всъдеход. Все още не е известно как ще се казва този кросоувър. Засега той носи вътрешнозаводско кодово обозначение AY.

В моделната линия на Kia ще бъде позициониран между Sonet и Seltos, което означава, че на практика, макар грубите си черти, новото SUV ще е от компактния клас. Първоначално се появи информация, че Kia AY (засега ще наричаме гака тази иновация) се разработва специално за индийския пазар. Впоследствие обаче стана ясно, че корейците е възможно да продават новият си всъдеход и в други страни. Тази информация обаче не е потвърдена. Ясно е обаче (според изтеклата вътрешна информация), че този кросоувър ще бъде доста висок.


Kia


Новостта ще получи "квадратен" дизайн на каросерията в стила на истинските всъдеходи, като по този начин ще се сдобие с по-лоша аеродинамика, но с значително по-просторен салон. Под предния капак вероятно ще има 1,0-литров бензинов турбо двигател.

Но на купувачите ще бъде предложена и електрифицирана версия. Какъв ще бъде автономният пробег на Kia AY все още не е известно дори приблизително. Kia ще започне да продава новият компактен кросоувър през 2025 г.


0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Стифки ( преди 1 година )
    Не карам дизел под 2 литра и бензин под 1.6.
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ужас ( преди 1 година )
    Представи си само животно като на снимката 3 тона и половина и вътре моторче от косачка за трева 1л. (и с Турбо за да умре максимално бързо) хаха, счупих се от смях. Ще катери планините с хилядата кубика ли? :D Това нещо няма да стигне до производство, мили мой, но все пак случи ли се (човешката наглост и сребролюбие нямат край) да му мислят най-верните фенове на марката ;)
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това е само концепция, накрая нищо не е както на рисунката
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Брутален ( преди 1 година )
    Може би ще има свръх технологията наречена имобилайзер, и ще харчи масло по малко от гориво, но да не сме лакоми.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Типичен агрессивен щатски външен дизайн... и нищо чудно след известно време с леко повишена мощност да го видим и по ХАмериканските ХАЙ-ВЕЙ-СТАР, управляван от некоя млада и новообучена прощъпалничка и ЕХ-девица зад волана... Светът е малък...
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Емил ( преди 1 година )
    Мнения на хора с клоаки на 20 години по на 150000 километра.
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да благодарим на Тесла и БМВ за квадратизма, дано да си остане само за Индия тук псевдо премиуми има достатъчно вече.
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хаха ама вие сериозно ли?! Нищо ново няма, това което се вижда на снимките е едно към едно с Kia Telluride, която се произвежда от 2019 година и в САЩ е масова!
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Брутален кросоувър с 1.0 литров бензинов трицилиндров двигател!!! Но все пак е за индийския пазар и на живо ще малко по-голям от Тата Нано...
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    :/ ( преди 1 година )
    Ще се отключва ли и той брутално с USB?