IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото лого на Kia обърква хора по цял свят

Над 30 000 души месечно търсят новата марка KN

Още в началото на миналата година компанията Kia обнови логото си, което вече е без овална рамка и е в нов шрифт. То замени старата емблема, която корейският производител използва от 1994 г. Това обаче предизвиква сериозни проблеми, тъй като много хора вместо познатите три букви виждат надпис „KN”.


Kia лого


Оказва се, че Google получава запитвания от над 30 000 души месечно за новата автомобилна марка KN. Бройката се увеличава непрекъснато от лятото на миналата година, когато Kia започна активно да променя емблемите на съществуващите модели.

Порталът Carscoops обърна внимание, че въпросите за „неизвестната марка” KN се задават и в Reddit – там един от потребителите публикува снимка на Kia Carnival и попита каква марка е този автомобил. По данни на Google Trends, новата емблема Kia обърква не само американци, но и жителите на Австралия, Канада и Великобритания.

Най-честите запитвания са са „всъдеходите KN”, за „цената на автомобилите KN” и за електрически автомобили на марката KN”. Потребителите в САЩ се интересуват още „що за марка е KN”, както и от моделите „KN Carnival” и „KN Telluride”.

В същото време запитванията за самата марка KIA все още са повече – 1.83 млн на месец. От компанията обясняват, че непрекъсната линия, образуваща името на бранда в логото, символизира „ангажимента на марката да създава вдъхновяващи моменти за клиентите при всяко взаимодействие, а нейната симетрия показва увереност“. Възходящите линии от своя страна „олицетворяват нарастващите амбиции на марката и това, което тя предлага на клиентите“.


0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    въпрос имам ( преди 10 месеца )
    КИ означава кредитно известие...както и да е... Много *** народ има по тоя свят, даже в гугъл и с точна бройка може да се види колко *** са питали за новата марка KN. И така да се извади много точна статистически извадка с точен бр. ниско-коефициентно-интелигентни хора дишат въздуха, който и ние. А когато си прос на гъдулка коефициента за интелигентност ли се нарича или коефициент на простотия , коефициент на малоумност по-скоро ? Не знам, как да го нарека ? Вие кажете.
  • #15
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Християн ( преди 1 година )
    Вижда се КИ, не KN.
  • #14
    11 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Аз виждам КИ:))))))
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Щом се говори за логото и Киа значи маркетолозите са си свършили работата, иначе примерно има доста коли които на външен вид са ОК обаче като видиш отдзад HAVAL с големи букви и всичко у кофата.
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    всички са хубави докато не влязат в сервиза за профилактика какъв гангбанг при затворени врати се случва на автомобила ви че чак майката на завода където са я правили забременява
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Дамян ( преди 1 година )
    На мен пък ми прилича на логото на Лада, които също си смениха логото.
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Спортиджа с новото лого може да дойде с двг на газ течна фаза, без да гори друго, при това разхода му на газ на 100км извън града ще е около 7литра, т.е. малко под 7 лева. В града ще си харчи 12л - 11.5лева. Сега да говорим за разход при електричките - извън града - 25/100 по 90стотинки, в града 15/100 пак 90ст за платени станции или 15ст на нощна (ако има как).
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Страхотен маркетинг! След 10 години ще се говори само за моделите киа със старото лого и тези от новата епоха на Киа. А след началото на новата епоха графиката на продажбите ще расте експоненциално.
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Абдали... ( преди 1 година )
    Изобщо не зацепват че надписа е на български..Гледам в БГ някои го слагат и на рег.номер.Демек колата си идва с името - Ки-ки..
  • #7
    24 rate up comment 8 rate down comment
    Ok ( преди 1 година )
    Като гледам, кои се объркват от новото лого.... Обичайните "високоинтелигентни" нации. И гаранцията не е фалшива, както твърдят някой в коментарите. Колите са си ок. И даже в САЩ гаранцията е 10 години.