IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia каза „сбогом“ на Singer със специална версия

Прощалната Tribute Edition излиза в тираж от 1000 бройки за цял свят

Корейският производител Kia потвърди официално това, за което се говори от доста време – лифтбекът Stinger се готви за излизане в пенсия. Компанията реши да се сбогува с модела, като пуска лимитирана версия, наречена Tribute Edition.


Kia Stinger Tribute Edition


Лифтбекът получава специална цветова схема на каросерията и интериорен декор, а тиражът му ще бъде ограничена до 1000 бройки. След като те бъдат произведени, моделът ще бъде свален от поточната линия на завода в Южна Корея. Това ще стане преди края на следващата година.

Stinger Tribute Edition се отличава с персонализиран лунен пейзаж матово сив екстериор, черна тапицерия на огледалата на вратите и 19-инчови гланцирани черни джанти със спирачни апарати Brembo.


Kia Stinger Tribute Edition


Интериорът на всеки екземпляр ще бъде тапициран с естествена теракотена кожа, капакът на предния панел и картите на вратите ще бъдат украсени с детайли във вид на карбон. Емблемите на осите са интегрирани в подглавниците.

Всичките 1000 Stinger Tribute Editions ще бъдат задвижвани от V6 двигател с двоен турбокомпресор. Това е 3,3-литровият мотор, поставен на топ-версиите GT и GT Suede liftback, който развива до 370 конски сили и позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди.


Още снимки на прощалната версия на Kia Stinger - вижте в галерията:


0 от 500