IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche отбеляза с часовник завръщането на състезание на лед

Специалният хронограф струва 9500 долара и ще излезе в ограничен тираж от 250 бройки

Едно от най-атрактивните автомобилни събития през зимата е GP Ice Race, което се завръща след 3-годишна пауза. То представлява фестивал, където съвременни превозни средства от клас GT, а също така и класически коли могат да покажат възможностите си върху чист лед. Има също изложба на автомобили и други забавления за публиката.


Chronograph I – GP 2023 Edition


Един от най-запалените участници в надпреварата е Ферди Порше – племенник на Фердинад Порше и основател на компанията Porsche Design. Именно негова е заслугата за завръщането на фестивала в дома на семейство Порше в Цел ам Зее (Австрия), където през тази година отново ще се проведе GP Ice Race от 27 до 29 януари.

За да отбележи събитието Porsche пуска ограничено издание на часовник, който съчетава елементи, вдъхновени от това самото състезание, но с характеристики на емблематичен хронограф, създаден още през 1972 г. Компанията определя устройството като „изтънчена комбинация от старо и ново“, която е разработка на фабриката за часовници Porsche в Швейцария.


Chronograph I – GP 2023 Edition


Сложните детайли като контрастиращите бели стрелки за секунди, минути и часове, флуоресцентни часови маркери и сапфирен кристал, който предпазва от надраскване и отблясъци, са извлечени от дизайна на оригиналния модел. Хронографският калибър WERK 01.240 с функция flyback, сертифициран от COSC, поддържа производителността на същото високо ниво като дизайна на часовника.

Разбира се, всеки вид часовник, вдъхновен от моторния спорт, трябва да бъде възможно най-практичен. Надписът Chronograph I – GP 2023 Edition се чете лесно благодарение на материала Super-Luminova върху матово черния циферблат и стрелките, а също така е бърз за поставяне и удобен за носене върху състезателен или ски костюм.


Още снимки на часовника на Porsche - вижте в галерията:


Хронографът ще излезе в ограничена серия от 250 бройки. Всяка от тях ще включва номера на изданието, оригиналното лого на Porsche Design и сложно лазерно гравиране на GP подписа. Цената е 9500 долара, като часовникът вече може да бъде поръчан.


0 от 500