IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari показа най-тънкия часовник в света

Цената на устройството е колкото на 4 хиперколи на марката

Първият продукт, създаден като част от сътрудничеството между опитния швейцарски производител Richard Mille и италианската автомобилна компания Ferrari, грабна титлата за най-тънкият механичен часовник в света. Така, RM UP-01 Ferrari отне досегашния рекорд от Bvlgari Octo Finissimo Ultra.


Richard Mille RM UP-01 Ferrari


Дебелината на корпуса на модела RM UP-01 Ferrari е само 1,75 милиметра, или приблизително колкото две банкови карти, една до друга. Рекордна е и цената на новия ултралуксозен продукт - 1,88 милиона долара. За тази сума можете да закупите четири хиперавтомобила SF90 Stradale с мощност 1000 конски сили, които започват от 430 000 евро (437 000 долара) за брой в Италия.

Новите часовници са с титанoв корпус, чиято дебелина от 1,75 милиметра е с 0,05 мм по-малка от тази на предишния рекордьор Bvlgari Octo Finissimo Ultra. Механизмът на RM UP-01 Ferrari е разработен от Richard Mille съвместно с лабораторията Audemars Piguet Le Locle. Той работи с честота от 28 800 вибрации на час и осигурява работа от 45 часа.


Richard Mille RM UP-01 Ferrari


За разлика от решенията на конкурентите, механизмът на RMUP-01 е направен като самостоятелна единица, а не в комбинация с корпуса. Основното тяло и скелетонизираните мостове са изработени от титан клас 5. За да се намали дълбочината, малката балансираща пластина и предпазният щифт, които предотвратяват изплъзване на котвата, са заменени с удължена вилка.

Височината на механизма е 1,18 милиметра, а теглото му - 2,87 грама. А цялото тегло на часовника не надвишава 30 грама. Безелът (външният пръстен около стъклото) е прикрепен към монолитна основа с 13 титанови винта с жлебове, а на два прозореца от тънки сапфирени кристали се показват текущото време и балансиращият блок.


Richard Mille RM UP-01 Ferrari


И докато RM UP-01 Ferrari изглежда крехък, той всъщност може да се справи с над 5000g ускорение. Корпусът на часовника около периметъра е запечатан с гумено уплътнение, короните са обрамчени с керамични пръстени, а заявената водоустойчивост е до 10 метра. Ще бъдат произведени едва 150 бройки, както споменахме - всеки на цена от 1,88 милиона долара.

Повече снимки на уникалния часовник Richard Mille RM UP-01 Ferrari вижте в галерията:

0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Аз ( преди 1 година )
    А моят часовник тежи с 50% по-малко- 20 грама, има повече функции и струва 40 лева. И е водоустойчив. Citizen
  • #4
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Сред хората, които могат да си позволят Ферараи, часовникът не се носи, за да се гледа колко е часа, а за да показва какви са финансовите възможности на човека. У нас е пълно с "випове", които си мислят, че Ролекс за 50 000 лева е върха!...
  • #3
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Отварачка ( преди 1 година )
    Какъв ли загубеняк трябва да си, че да си купиш тази тенекия. В Lidl съм виждал по-хубави отварачки.
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Philipp Plein ( преди 1 година )
    Ще върви много с някаква имитация на Philipp Plein. Но задължително с хюмнетка и чехли на Adidas, с които да се кара мотор без каска.
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Часовникарите се скъсват от смях от превода.