IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes с нов удар по Русия – спира поддръжката на сервизни програми

Броят на продадените автомобили на германската марка в страната са намалели драстично

Германската компания Mercedes-Benz нанесе нов удар по собствениците на техни коли в Русия, като деактивира поддръжката на повечето си сервизни програми.

 

Mercedes-Benz -емблема

 

Това съобщи Съюзът на автомобилните услуги в Telegram във връзка с писмо от Mercedes-Benz RUS JSC, адресирано до ръководителите на представителствата и сервизните центрове на марката. В близко бъдеще те ще загубят достъп до диагностика, както и до настройка на системите и устройствата на автомобилите на производителя онлайн, съобщават руски медии.

За регистрация в системата са използвани Face ID и геолокация. В изявление на Съюза на автомобилните услуги се казва: „Заобикалянето на системата е невъзможно, или много трудно. Работи се върху офлайн версии на приложения, но в момента изглежда, че такива решения все още не работят.“

 

Mercedes-Benz-1

 

В допълнение се отбелязва, че Mercedes-Benz „временно е спрял“ доставката на резервни части от централния склад. Още през септември беше съобщено, че частите за автомобили от марката в Щутгарт трябва да се поръчват частно и да се чака до шест месеца.

Освен това, ако ключът от автомобила е изгубен, стана напълно невъзможно да се поръча дубликат, защото се правят само в Германия и то със знанието на производителя. А търговците в Русия са загубили възможността да се свържат с германския производител.

 

Mercedes-Benz-ключове

 

На 26 октомври стана известно, че Mercedes-Benz продава дяловете си в руски компании, включително завода в Есипово край Москва. Активите на производителя бяха прехвърлени на дилърския холдинг Avtodom.

Вероятно заводът ще се върне към производство на автомобили, но с участието на други индустриални партньори, каза ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров, коментирайки съдбата на спрения обект.

 

Mercedes-Benz-Русия

 

Според Асоциацията на европейския бизнес през първите три тримесечия на 2022 г. руснаците са закупили 9093 автомобила Mercedes-Benz. Продажбите спадат от тримесечие на тримесечие - от януари до март са продадени 6919 бройки, от април до юни 1360, а от юли до септември само 814.

Производителят спря доставките на автомобили и тяхното сглобяване в Русия в началото на пролетта заради войната в Украйна, а сега нови Mercedes се внасят в страната по схемата на паралелен внос.

 

 

0 от 500