IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes остави руснаците без дубликати на ключовете

Резервните части за германските автомобили са поскъпнали с една трета

Руските собственици на Mercedes-Benz се сблъскаха с нов проблем – не могат да си извадят дубликат на ключовете на колата. Макар и рядко, случва се загуба на ключ, но за руснаците това вече се оказва изключителна трудност.

 

4795982ab3176ad2e97072455a508593

 

Според канала Shot в Telegram, който се позовава на автокъщите Panavto и Mercedes-Benz Rus, резервните части за немски автомобили са поскъпнали с една трета в страната. Отменена е също така продажбата на сервизни сертификати за обслужване на автомобили, а резервните части за Mercedes трябва да се поръчват в Обединените арабски емирства, като времето за доставка обикновено варира от два до шест месеца.

Освен това, ако ключът е изгубен, стана напълно невъзможно да се поръча дубликат, защото се правят само в Германия и то със знанието на производителя. А търговците в Русия са загубили възможността да се свържат с германския производител. Да се отвори премиум автомобил като Mercedes е трудна задача. Дори и за хора от криминалния контингент.

 

794c5ea5123bdf21c4a2d45bb4647503

 

Цените също са скочили - поддръжката, диагностиката и ремонтът на автомобили Mercedes-Benz са поскъпнали с около 20-30 процента. Освен това са отменени различни услуги за клиенти. А и за да оптимизират разходите, дилърите съкращават мениджъри по продажбите. Засега само работещите в сервизите не са засегнати.

Заради войната в Украйна Mercedes-Benz ограничи дейността си в Русия в началото на пролетта, включително производството и доставките от чужбина. Немските автомобили се внасят в страната като паралелен внос и се продават на завишени цени.

 

merc-pic_32ratio_900x600-900x600-1625

 

Наскоро беше съобщено, че Mercedes-Benz иска да продаде завода си в Есипово край Москва, който е работил само две години и не е имал време да се изплати. Сделка все още няма, но слуховете свързват продажбата на китайска компания.

 

 

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 7 rate down comment
    Хахахаххаха ( преди 1 година )
    Умирам от смях да гледам жалките Про западни про Украйнски подкрепящи боклучета....Толкова сте кухи че дори не можете да стъпките на малкото пръстче на една кухина....Даже не знам как единствената ви активна мозъчна клетка ви насмогва да можете да дишате и да щракате по клавиатурата....Нищо де....То от такива жалки амеби като вас (извинявам се че обиждам амебите ама нямам с какво по просто да ви сравнят) държавата ни е на това повече от жалко положение....Нищо де...Все пак се множите ...
  • #9
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Путин на бесилото ( преди 1 година )
    Едно малко човече-Путлин се зове,съсипа милиони човешки съдби.Дано руснаците го свалят и обезглавят.
  • #8
    3 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мерседес е китайска компания скоро ще се върнат
  • #7
    9 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мерцедес загуби руския пазар, това е истината, а ключ могат и сами да си направят имат достатъчно кадърни хора.
  • #6
    24 rate up comment 9 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    И без нормален ключ, апашите всеки ден ли ще ги викаш да я отключват и да ти я палят. А те що направо да не я приберат в техен гараж, за по сигур? Абе ние без Руските изкопаеми ще се оправим, ама те без цивилизованият свят ще се върнат в каменната ера. От която всъщност не са се отдалечили много.
  • #5
    29 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Рашките ще забравят за Запада и ще си тънат в екстременти! Както са били в 95% от историята си !
  • #4
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Ха ха ха ха ( преди 1 година )
    Якоооо, да си карат ладите
  • #3
    15 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пълни глупости. Тук частите са поскъпнали с повече от 20-30%. Колкото повече електроника има колата, толкова по-лесно се отваря. Поредната измислена статия за шматки, които вярват.
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Ок ( преди 1 година )
    Тук ги крадат и палят без ключ. Не им берете ядове.
  • #1
    46 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тези диваци трябва да бъдат лишени от постиженията на цивилизованият свят! Да си карат москвичите, да рупат куглокуз и да пият шльокавица! Подъл народ са руснаците, подъл и алчен!