IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо богатите руснаци купуват две еднакви луксозни коли

Това е единственият вариант за достъп до резервни части при повреда

Въпреки съществуващите санкции, руските богаташи продължават да внасят луксозни автомобили в страната. Те са принудени да прибягват до подобни действия, след като всички западни и американски производители прекратиха дейността си в Русия, пише Financial Times, позовавайки се на свой източник в Кремъл.


луксозни коли


В същото време зачестяват случаите, когато богати руснаци купуват две идентични коли наведнъж по „сиви“ схеми, едната от които се планира да бъде използвана впоследствие като донор на резервни части. Това е единственият начин, който ще позволи на собствениците да избегнат проблеми с недостига на компоненти в Русия.

Източник каза на изданието съобщава, че през лятото един от известните руските милиардери е търсил рядък модел на Mercedes-Benz. Тъй като не успял да намери набелязаната кола, мъжът си купил два еднакви Maybach-а. Собственикът на автомобила е обяснил на продавача тази покупка с факта, че ако една кола се повреди, той използва резервни части за ремонт от втората.

Подобни случаи зачестяват, тъй като кризата с резервните части в Русия се задълбочава. Заедно с производителите от страната се изтеглиха и доставчиците на компоненти и оборудване, тъй като и те са заплашени със санкциите, ако продължат дейността си в страната.

Едновременно с това се увеличава значително вноса са резервни части от Китай и други райони на Азия, но тяхното качество е далеч от това на оригиналните, особено при производителите на луксозни автомобили.

0 от 500