IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо опитни шофьори носят найлон в колата си през зимата

Така сутрешното почистване на автомобила е много по-лесно

Шофьорът не е просто притежател на свидетелство за правоуправление. Шофьорът е опитен и знаещ, който е в състояние на пътя да реши бързо, просто и евтино всеки проблем, свързан с автомобила. И, разбира се, независимо. Това обаче е една все по-изчезваща порода, но е добре да черпим от техния опит.


зима проблеми


Една модерна кола, ако се управлява от умели ръце и се обслужва редовно, може да измине стотици хиляди километри без сериозна повреда. Именно шофьорът отговаря и за ежедневната грижа за автомобила: гумите трябва да са напомпани, купето подредено, резервоарът напълнен, а самата кола чиста и технически изрядна.

Но ако неопитен шофьор измие колата вечерта на любимата си автомивка близо до къщата и внимателно паркира пред входа на сутринта тя ще е замръзнала. Един елементарен трик обаче ще ви помогне. Той важи дори и когато колата не е мокра но през нощта има снеговалеж или т.нар. леден дъжд.

Превенцията на опитния шофьор го кара внимателно да покрие колата с обикновен найлон, но не и със стандартно чергило. Да, защото всяко покривало е предназначено за съхранение на кола на паркинг, където няма силни ветрове. В края на краищата, „професионалното покритие“, първо, е направено от доста по-дебел материал и второ, може да надраска боята с шевовете си.


зима проблеми


А найлонът няма шевове, така че като покриете чиста - ключовата дума е тази - кола с него, от една страна можете да сте спокойни за боята, а от друга страна, не губите време сутринта за почистване от лед сняг и размразяване.

Следователно сутрешното почистване на колата се свежда до внимателно отстраняване на найлона и изхвърляне на снега на една купчина. Докато правите това, двигателят тъкмо загрява до работна температура. И една чиста, спретната кола успява да отвори врати за собственика си точно навреме.


0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ишма ( преди 4 месеца )
    " покривало е предназначено за съхранение на кола на паркинг, където няма силни ветрове" - за какво ти покривало в паркинг?
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Моля виии.... ( преди 1 година )
    Чета и не вярвам на ушите си.... Значи трябва да имам найлон, според друга статия тук, лопата за сняг,кола с ръчни скорости за зимата и автоматик за града... Моторен трион, палатка, храна за 3 седмици дали не ми трябва? Хора моля ви не карайте коли (пишещите статията/ статиите. На Вас ви трябва само едно....човек дето знае какво прави... Не лопати и найлони.
  • #20
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Rob halford ( преди 1 година )
    Баси глупостите.
  • #19
    26 rate up comment 3 rate down comment
    Тигъра ( преди 1 година )
    От 33 години съм шофьор и не съм виждал кола покрита с найлон.Смешна статия.Ела да ми завиеш колата с найлон.
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Емил антов ( преди 1 година )
    Аз ползвам Ел чергило за предното стъкло бодесе в запалката и не пипам нищо
  • #17
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Шофьор от 1976 ( преди 1 година )
    Възхитително! Пуснете го при вицовете! И другите ви статии са за там! Не е ли по-добре колата да е в гараж? Ето, това е съвет като за от вас!
  • #16
    30 rate up comment 3 rate down comment
    П.Петков ( преди 1 година )
    До сега само четях статиите, но след такава глупост като написаната по- горе не може да се мълчи. Афторчето ни вкарва в дебрите на някаква нова физика или ни снася поредната небивалица, за да изкара някой лев.
  • #15
    30 rate up comment 2 rate down comment
    Дядо Мраз ( преди 1 година )
    Поредната простотия...
  • #14
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Мая ( преди 1 година )
    Ще се мотам с найлон... Първо ако има вятър е заминал, второ някой льольо ще го махне и трето като залепне ще вдигне цялата боя. Толкова години карам без найлони, ще мина и без, пък и в Пловдив рядко вали сняг.
  • #13
    34 rate up comment 1 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    Ха-ха! Според автора на тия и предишни смехории, ОПИТНИЯТ ШОФЬОР трябва да има в колата найлон, кока кола, вестници, дамски превръзки.....Помните ли!? Тоя сайт е една ужасна трагедия, вредна за здравето на автомобилите и собствениците им!