IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хитър трик срещу леда на предното стъкло, който няма да струва и стотинка

Предлагаме ви и два други начина да решите този проблем в студеното време

През последните дни шофьорите започват да се сблъскват със замръзналите предни стъкла. Разказваме ви за един хитър трик за спиране на образуването на лед, който не струва нищо.


стъкло лед


Тристан Уолтън от Бирмингам демонстрира своя метод в TikTok , озаглавен „трик за бързо размразяване“. Този метод не е нов, но решихме да ви го припомним, защото е доста ефикасен. Няколкосекундната работа включва поставяне на парче картон върху предното стъкло предната вечер, което през нощта се покрива със сняг и лед, оставяйки стъклото отдолу незамръзнало.

„Работата за 2 секунди“ включва поставяне на парче картон върху предното стъкло предишната вечер. Звучи банално, но явно много шофьори се интересуват да научат повече за този трик, защото видеото събра повече от два милиона гледания.

Мнозина са впечатлени от резултатите, като един потребител коментира, че трикът е „много умен“ и не би им хрумнал. Други са по-скептични, като някои посочват, че би било трудно да се премахне картонът от прозореца, ако се намокри и замръзне върху него.


стъкло лед


„И ако през нощтта завали дъжд... ще се насладите на още по-трудно почистване на замръзнал картон, залепен за предното ви стъкло“, казва друг потребител на социалната мрежа. 

Междувременно други гарантираха за полезността на трика, като казват, че „използват това решение от 20 години“ и че „то никога не се проваля“. А ако колата ви вече се е превърнала в леден блок и търсите бързи, лесни и рентабилни начини да я размразите, има и други методи.

Докато изливането на вряла вода върху предното стъкло може да бъде много опасно и да доведе до напукване, топлата вода може да се използва за размразяване на лед по умен начин, който не изисква нищо повече от найлонова торбичка. Гениалната идея включва просто да напълните найлонов плик с  цип с топла вода и да го плъзнете по предното стъкло, за да разтопите леда безопасно и бързо.


стъкло лед

 
Една жена също споделя „променящ играта трик", включващ топла вода и домакински предмет. Анджела Хиклинг разкрива, че бутилка от препарат за премахване на петна от килими, които имат приставка с четка за почистване, могат да се използват като "хитри стъргалки“, когато се напълнят с топла вода.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Тодор Нейком ( преди 1 година )
    Аз от години ползвам аеро фолио това на големите бобчета слепил съм с тиксо няколко големи парчета и го затискам с вратите не замръзва никога и лесно се маха
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Сия Мечева ( преди 1 година )
    С години ползвах картон за стъклата и нямаше проблем!Налагаше се да излизам в 6 часа за работа,когато е студено и замръзнало!Картонът ми вършеше прекрасна работа!Сваляш и тръгваш!
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Resolute ( преди 1 година )
    Абе #Хяха, аз в България от 20 години продавам спрейове за размразяване! Или си мислиш че тук ядем доматите с колците? Хайде бери си ягоди и си гледай работата!
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Хяха ( преди 1 година )
    А бе *** ***, в Англия живеят в 21-ви, не като в България. Продават се спрейове за размразяване на стъклата...