IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не вдигайте нагоре чистачките през зимата!

Какви огромни грешки правят шофьорите при почистване на колата в студ и сняг

През зимата много от шофьорите вдигат чистачките на своите автомобили, особено ако вали силен сняг. По този начин те не позволяват самото устройство да не залепне за стъклото, което е напълно логично действие, но се оказва, че то е и доста опасно. Това твърди експертът Кевин Уилямс от изданието Car Bibles.

Той посочва и още няколко грешки, които правят собствениците на автомобили, когато навън е студено и вали сняг. Те може да им струват много скъпо, тъй като често водят до по-сериозни увреждания по превозното средство. Ето какво препоръчва Уилямс да се прави или съответно да не се прави през зимните месец.

Какво да правим, когато колата е затрупана със сняг (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #28
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Аngelo ( преди 1 година )
    ГЛУ-ПОС-ТИ!!!!
  • #27
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Има нешто вярно в в цялата работа.
  • #26
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Гугъл преводача ( преди 2 години )
    Не е най-доброто, когато пишеш статия. "Най-често страна зъбото колело в тях което е направено от пластмаса. То държи лопатките и рамената на чистачките здраво притиснати към стъклото." Даже да предположим, че думата е била "страда" вместо "страна", да пишеш, че зъбното колело притиска чистачките към стъклото е пълна дивотия. Такова колело има само в мотор-редуктора, който движи чистачките и работата му няма нищо общо с притискането им към стъклото. Като цяло, нискокачествена журналистика.......
  • #25
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Този "експерт" изглежда не познава устройството на рамената на автомобилните чистачки, ако чистачките замръзнат за стъклото и бъдат включени по грешка преди да са се размръзнали, купуването на нови чистачки е неизбежно, в по-тежки случай се налага подмяна и на електродвигателя за чистачките. Всеки може сам да избира.
  • #24
    19 rate up comment 5 rate down comment
    charli643 ( преди 3 години )
    Там е вградена пружина, която притиска чистачката към стъклото за да почиства ефективно. Когато рамото на чистачката се остави продължително в това положение, пружината се разтегля и вече не претиска достатъчно добре перото към стъклото и съответно почистването не е добро.
  • #23
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 3 години )
    Аз лично спирам чистачките в горна позиция и затискам с тях алуминиевото покривало, което по принцип се ползва за сянка лятно време. Така нито залепват чистачките, нито замръзва стъклото.
  • #22
    12 rate up comment 2 rate down comment
    venca ( преди 3 години )
    20 години ги вдигам като вали сняг и още не са омекнали пружините. Но имам познат на който се запали колата от залепнали чистачки и неволно бутнат лост за пускане.
  • #21
    23 rate up comment 6 rate down comment
    I.Milev ( преди 3 години )
    Много е зле тая статия, няма ли за какво друго да пишете.
  • #20
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Иван ( преди 3 години )
    Най голямата простотия която съм чел.Живея от много години в Скандинавска страна и при много голям студ и дълга зима.Нима са *** че години наред си вдигат чистачките за да не им замръзнат на предното стъкло.Голяма статия пълна с глупости.И коментиращи има които се опитват да дават акъл но глупав.
  • #19
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Андре николаев ( преди 3 години )
    Глупости на търкалета