IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не вдигайте нагоре чистачките през зимата!

Какви огромни грешки правят шофьорите при почистване на колата в студ и сняг

През зимата много от шофьорите вдигат чистачките на своите автомобили, особено ако вали силен сняг. По този начин те не позволяват самото устройство да не залепне за стъклото, което е напълно логично действие, но се оказва, че то е и доста опасно. Това твърди експертът Кевин Уилямс от изданието Car Bibles.

Той посочва и още няколко грешки, които правят собствениците на автомобили, когато навън е студено и вали сняг. Те може да им струват много скъпо, тъй като често водят до по-сериозни увреждания по превозното средство. Ето какво препоръчва Уилямс да се прави или съответно да не се прави през зимните месец.

Какво да правим, когато колата е затрупана със сняг (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #18
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Я ( преди 3 години )
    Пружината я притиска към стъклото, а като стои изправена пружината се разтяга с времето и после ще чисти дедовия. На тия дето ги вдигат ги съветвам направя да ги откачват и да си го носят у дома да са на топло.
  • #17
    8 rate up comment 4 rate down comment
    #даспасяколата ( преди 3 години )
    Кевин Уилямс *** тъпия експерт
  • #16
    9 rate up comment 2 rate down comment
    #даспасяколата ( преди 3 години )
    Оле мале, наистина ли няма какво да правите по цял ден та си мислите тия глупости, тоя експерт може да иде да мете в метрото
  • #15
    12 rate up comment 7 rate down comment
    някой ( преди 3 години )
    По смешнинещане бях чел ....зъбни колелала , швърчът чистачки , рамо РАЗБИВА стъкло.....
  • #14
    21 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аха, как не се бях сетил досега, значи зъбното колело притиска чистачките. Значи и скоростната кутия се грижи за затварянето на багажника!
  • #13
    29 rate up comment 3 rate down comment
    Дееба и превода ( преди 3 години )
    Превода е правен с некъв автоматичен преводач или с ***. А чистачките не е хубаво да се оставят вдигнати, щот омекват пружините на рамената и после няма необходимия натиск и съответно не се почиства добре стъклото.
  • #12
    28 rate up comment 3 rate down comment
    Много зле ( преди 3 години )
    Много е зле статията, така и не разбрах за какво зъбно колело и какви 5 лева иде реч.Не виждам какво може да се повреди освен да омекне малко пружината която притиска рамото на чистачката към стъклото, ама пак пък толкова не вярвам да направи проблем. Иначе аз не съм от вдигащите :)
  • #11
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    да си чувал за влогоуловители за гараж
  • #10
    9 rate up comment 9 rate down comment
    #7 ( преди 3 години )
    Няма жени без цици. Има импотентни мъже. И за гаражите е нещо подобно. Някои си карат, а на други колите им ръждясват в гаражите.
  • #9
    7 rate up comment 6 rate down comment
    ВАЗ ( преди 3 години )
    поставя се картон под чистачките и мушама пред радиаторната решетка с магнитни копчета или зип при нужда от охлаждане да се разтваря ;)