IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как правилно да зареждате телефона си в колата

Смартфонът отдавна е незаменим помощник, но и с него трябва да се внимава

Модерният смартфон замени навигацията при много автомобили, както и бордовия компютър. И като цяло никое пътуване с автомобила не минава без него. Единственият проблем е, че батерията се изтощава бързо при такава интензивна употреба. Затова и кабелът за зареждане обикновено е под ръка, но за да не се повреди смартфонът, той трябва да се зарежда правилно в колата, категорични са експерти.


смартфон


На първо място, адаптерът за зареждане на смартфон в автомобил трябва да има функцията на многостепенна система за защита срещу късо съединение и прегряване. В противен случай бързо ще се развали, като се случва със запалката. Затова, когато купувате проводник, трябва да обърнете внимание на изходната мощност.

„Адаптер с ток от 1А ще зарежда смартфона дълго време, а ако GPS-навигацията е включена паралелно, ще отнеме още повече време - няколко часа. За по-бързо захранване на батерията е необходимо устройство с изходна мощност 2А или 2,4А”, съветван експертът.


смартфон


Освен това, по-добре е, ако зареждането се извършва с гъвкав кабел, тъй като така шансовете той да се скъса или повреди са по-малки. Също така телефонът не трябва да се презарежда в автомобила – ако той седи постоянно закачен на кабела, батерията му неизбежно ще се нагрее и в резултат на това нейният експлоатационен живот ще намалее.


0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Най добре е да се зарежда на слабо зарядно по стандарта на старите USB 2.0. 5V 0.5A. (изх. мощност 2.5W). И е добре телефона да е изключен когато се зарежда. Добре е да се зарежда по често за по кратко време и батерията да се поддържа в границите между 40%-80%. Когато не се ползва устройството батерията трябва да е заредена на 70%. Такава експлоатация дава максимално дълъг живот. Същото важи и за колите на ток. Трябва да се зарежда на слабо зарядно. На силно зарядно само в краен случай.