IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как правилно да зареждате телефона си в колата

Смартфонът отдавна е незаменим помощник, но и с него трябва да се внимава

Модерният смартфон замени навигацията при много автомобили, както и бордовия компютър. И като цяло никое пътуване с автомобила не минава без него. Единственият проблем е, че батерията се изтощава бързо при такава интензивна употреба. Затова и кабелът за зареждане обикновено е под ръка, но за да не се повреди смартфонът, той трябва да се зарежда правилно в колата, категорични са експерти.


смартфон


На първо място, адаптерът за зареждане на смартфон в автомобил трябва да има функцията на многостепенна система за защита срещу късо съединение и прегряване. В противен случай бързо ще се развали, като се случва със запалката. Затова, когато купувате проводник, трябва да обърнете внимание на изходната мощност.

„Адаптер с ток от 1А ще зарежда смартфона дълго време, а ако GPS-навигацията е включена паралелно, ще отнеме още повече време - няколко часа. За по-бързо захранване на батерията е необходимо устройство с изходна мощност 2А или 2,4А”, съветван експертът.


смартфон


Освен това, по-добре е, ако зареждането се извършва с гъвкав кабел, тъй като така шансовете той да се скъса или повреди са по-малки. Също така телефонът не трябва да се презарежда в автомобила – ако той седи постоянно закачен на кабела, батерията му неизбежно ще се нагрее и в резултат на това нейният експлоатационен живот ще намалее.


0 от 500
  • #11
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До долните ( преди 1 година )
    Голяма каша сте забъркали. Няма зарядно което, да не е с usb. Дори кабелите за iphone са с usb от единия край. Въобще не е важно
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Батериите се скапват от температурата! Ниските(под 0 градуса) изтощават батерията (спада заряда). А високите температури над (50-60 градуса) загряват батерията и вдигат волтажа. При зареждане на силно зарядно батерията се загрява! Съответно има деградация на клетките и загуба на капацитет след всяко зареждане! Не случайно ви казах че USB 2.0 е най добре. Не USB 3.0+ ! То е по лошо и от фабричното зарядно на телефона понеже има висока мощност и склонност към прегряване.
  • #9
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Бързите зарядни са измислени за удобство! Но това не означава че са най добрия вариант за батерията. Бързото зарядно е само опция. Това че може да се ползва една опция не значи че е най доброто нещо. То и колата можеш да я караш постоянно на прекъсвач в червените обороти ама на двигателя няма да му хареса. На джоба ти също.
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    моите са денонощно на заряд само когато излизам или водя разговор ги вземам от докинг и после ги оставям иначе основния ми телефон е 6230i
  • #7
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не вярно! Аз досега години наред си зареждам телефоните само през USB 2.0 директно в компютъра и батерията ми е като нова и досега не имало проблем. Не я оставям да падне под 40% и зареждам най много до 80-90%. За колите също има такива зарядни които балансират напрежението така че когато телефона е включен примерно да го ползваш за GPS навигация батерията да стои на едно ниво! Нито да се зарежда нито да пада. В противен случай отива бързо на 100% и стои там което не е добре!
  • #6
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    Зареждам телефоните си със зарядните в комплета с тях!В колата си ползвам вграденото безжично зарядно и WiFi връзката с Android ***, никакви кабели!Със сигурност производителите знаят по-добре как е правилно да се зарежда един телефон от разни форумни всезнайковци!Сменям телефон на 2 години,до сега никога не съм имал проблем с живота на батерията!Имам доста по-важни неща в живота си,от това да треперя с какъв ампераж ми е зарядното и какво "обича" батерията на телефона
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хаха, зареждайте както искате. През USB батерия от 5000 mAh ще се зарежда около 8 часа от 20% до 100%. При това без използване на батерията. Айде нема нужда. Батерията се зарежда на три етапа, бърз, продължителен и бавен. При USB имаш само бавен. Препоръчително е използването на зарядното, доставено от производителя.
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Абсолютно НЕвярно. Нищо не се скапва. Точно обратното е, удължава се живота на батерията особено ако се спазват правилата които посочих. Най вече да се държави батерията в рамките на 40-80% заряд. Да се зарежда на често и за пократко време но на по слабо зарядно. Стандартна батерия на телефон 5000 mAh на USB 2.0 се зарежда за от 40 до 80% за 4-5 часа.
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Батериите не обичат силни зарядни! Без значение какво ви говорят производителите. не ги слушайте изобщо. Маркетинга е едно, реалностите съвсем друго. Зареждайте си на слабо зарядно. Важи за абсолютни всички батерии. От оловно киселинните до най модерните литиеви и др. Разликата е че оловните батериите трябва се поддържат на максимален заряд. Докато литиевите не харесват максимален заряд. За тях е най добре да се зарежда до 80-90%макс. И също да не падат от 30%. Оптималното ниво е 70%.
  • #2
    2 rate up comment 8 rate down comment
    До #1 ( преди 1 година )
    Съвременните батерии се скапват при зареждано от USB. Отделно ще ги зареждаш около 24ч при такъв ампераж.