IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как iPhone 14 сам вика спасителни служби при катастрофа

Блогър провери новата технология на смартфона в случай на инцидент (ВИДЕО)

Американския YouTube блогър тества нова функция, с която е оборудвано последното поколение на iPhone – 14. Благодарение на нея, смартфонът е оборудван със специални сензори, които реагират на силен удар при инцидент и устройството може само да се обади на спасителната служба.


iPhone катастрофа


Ако телефонът открие сблъсък, той ще направи спешно повикване след 20 секунди, освен ако човекът не го отмени. Ако пътниците не реагират, се възпроизвежда звуково съобщение до службите за спешна помощ, което ги информира за инцидента и координатите на географската ширина и дължина.

Във видеото по-долу се вижда как YouTube-каналът TechRax тества тази система. Екипът разполага с очукан седан Mercury Grand Marquis като тестово превозно средство, както и куп разбити коли, в които да се блъсне. С цел безопасност педалът на газта на автомобила се управлява дистанционно, като предпазният колан е поставен около волана, за да държи автомобила изправен.

Първият опит за тестване на системата, който виждаме в това видео, е неуспешен по няколко причини. Екипът подценява мощността на седана и той пробива изгорялата кола. Освен това спирачките са извън контрол, така че седанът изминава доста голямо разстояние, преди да спре.



След това пред автомобила са поставени няколко коли. Инцидентът не е чак толкова сериозен, но сблъсъкът е достатъчен, за да активира функцията за откриване на инциденти. Както обявиха от Apple казва, системата не стартира веднага. След няколко секунди телефонът започва обратното броене, преди да се обади на службите за спешна помощ. Има и силен шум, който може да привлече вниманието на другите.

Mercury претърпя само незначителни щети при този инцидент, така че екипът наглася нещата отново. Този път автомобилът се блъска по-силно и продължава да се движи. Сблъсъкът е достатъчен за отваряне на въздушните възглавници. След известно забавяне системата за откриване на повреда се активира.

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Sameman ( преди 1 година )
    И кои са тези 50 марки Байчо? Хейтим, заради хейтването, оти мразим много Епъл! А не виждаме положителното в тази функция, която ще спасява животи.
  • #2
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Може 50 марки телефона и часовници да предлагат тази функция, но щом са я включили в Айфон вече е световна новост
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "Екипът подценява мощността на седана и той пробива изгорялата кола."!?!?!Петър Захариев е .....