IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шампион във Формула 1 продава специалния си всъдеход

Автомобилът на британеца Дженсън Бътън е с ляв волан и двигател Corvette

Сериозно модифициран Land Rover Defender 90, който е собственост през последните три години на бившия шампион във Формула 1 от 2009 г. - Дженсън Бътън, е предложен на онлайн търг от Collecting Cars. Наддаването за SUV на британската звезда от моторните спортове е с ляв волан и се намира в Лос Анджелис (САЩ). Началната цена е 85 500 долара, което е около един път и половина базовата на новия Defender.

 

land-rover-defender-90-owned-by-jenson-button-1

 

Този поръчков екземпляр започва живота си като Land Rover 90 от 1988 г., така че предшества името Defender, което става официално едва през 1990 г. Според Collecting Cars автомобилът е получил през 2015 г. множество подобрения, повечето от тях извършени от Urban Automotive, самоопределящи се като „поръчкови модификатори на луксозни автомобилни марки“.

Всъдеходът е от серията 90 с къса база, която след това е радикално променена. Моделът е оборудван с 6.2-литров двигател с мощност 430 к.с. LS3 V8 от шестото поколение Corvette. Агрегагът е комбиниран с шестстепенна автоматична трансмисия, задвижването е на всички колела. Изминатият пробег е само 6574 км, като се предполага, че това е след смяната на двигателя.

 

land-rover-defender-90-owned-by-jenson-button-10

 

Друго, което прави конкретния Defender не толкова обикновен, е подобрено окачване с компоненти на Fox и HD Suspension, спирачки и ревизиран интериор. Джантите са 18-инчови Coastline Defender с гуми 285/60R18 BFGoodrich All-Terrain T/A K02, които го правят да изглежда по-широк.

Седалките са Recaro, задните са сгъваеми, звуковата система Pioneer е по-мощна, по-модерно е таблото, има бутон за стартиране на двигателя, електрически прозорци, отопляемо предно стъкло. Боята е нова - Velocity Blue, с лъскави черни акценти на покрива, решетката и вентилационните отвори на калниците.

 

Още снимки на Land Rover Defender 90 - вижте в галерията:

 

 

0 от 500