IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Масичка за кафе от двигател Ferrari се продаде колкото нов автомобил

Тази необичайна мебел бе оценена на $246 000, толкова струва ново Ferrari Roma в САЩ

Необичайна масичка за кафе, изработена от истински двигател V12 на Ferrari, бе продадена на на търг за коли на RM Sotheby's в Маями. Редкият екземпляр бе оценен на $246 000 - около четири пъти повече от първоначално планираното и колкото е цената на ново Ferrari Roma в САЩ, съобщава The Drive.

 

Маса от двигател Ferrari V12.jpg

 

Истински двигател V12 на Ferrari е основата за оригиналната маса, създадена в един екземпляр и по индивидуална поръчка. Ретро агрегатът е реставриран, почистен, полиран и останал дори с шест двойни карбуратора Weber.

Мебелите, изработени от автомобилни части, набират популярност през последните години. От двигатели правят маси, а от седалки - фотьойли и дивани. По правило такива мебели са много по-евтини, тъй като се използват мощности на сравнително евтини автомобили. Класическите V12 двигатели на Ferrari обаче не са евтини, дори и да са вече неработещи.

 

Двигател Ferrari V12.jpg

 

Масата е базирана на много рядък V12 от началото на 70-те години. Съобщава се, че корпусът на двигателя е хромиран, няма вътрешности, а удълженията на изпускателните тръби служат като опори за стъклената повърхност на масата, а височината на повърхността може да се регулира.

След като анализира снимките изданието стигна до заключението, че е използван рядка версия на марковия V12 Colombo, който е инсталиран на Ferrari 365 GTC/4 купе. Тази кола е произвеждана в Маранело само две години (1971-1972), бройките са общо 505.

 

Маса от двигател Ferrari V12-2.jpg

 

Пълноценни двигатели на Ferrari се появяват на търгове от време на време. Например, на същия търг RM Sotheby's се продаде за 450 000 долара никога неизползван двигател от суперавтомобил Enzo - 6-литров V12, който никога не е ваден от кутията след производството.

 

 

0 от 500