IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какъв е новият „Москвич“ и струва ли си парите?

Вижте как изглеждат отвътре автомобилите на възродената марка (ВИДЕО)

Първите автомобили от възродената марка „Москвич“ вече напуснаха конвейра на завода, а за първи път Максим Кадаков, главен редактор на списанието „За рулем“, показа на видео как изглеждат колите отвътре.

 

Screenshot 2022-11-29 092927

 

Руснаците сглобяват модели на китайската марка JAC под името „Москвич 3“, оборудван с бензинов двигател (китайски с турбо) със 150 к.с., скоростната кутия е 6-степенна механична или CVT. Размери на новия кросоувър, в чиято основа е моделът JAC JS4, са дължина от 4410 мм, широчина - 1800 мм и височина -1660 мм. Разстоянието между двете оси е 2620 мм.

Плановете на възродената марка са до края на годината да бъдат произведени поне 400 бройки от „Москвич 3“, които ще бъдат пуснати в продажба, ориентировъчните цени ще варират между 27 000 и 33 000 долара.



Максим Кадаков прави констатации в автомобил със средно ниво на оборудване. Отпред е монтиран сензорен екран, на таблото има оборотомер и скоростомер. Под екрана има черен блок за управление на мултимедия, климатичната система. Воланът е мултифункционален и може да се регулира само на нагоре и надолу, седалките са от еко кожа и плат. Кадаков казва, че е висок 186 см и не му достига пространство на шофьорското място.

През 2023 г. трябва да стартира производството и на електрическия кросоувър - „Москвич 3е“, в чиято основа ще бъде китайският JAC E40X. За него са предвидени електромотор, който ще е монтиран отпред и батерия, чийто капацитет не се съобщава официално, но е известен пробегът с едно зареждане – 410 км.

 

Още снимки на „Москвич“ - вижте в галерията

 

 

0 от 500
  • #25
    40 rate up comment 30 rate down comment
    Смяхххх през сълзи! ( преди 1 година )
    Пропаганда,демагогия има десерт-КИТАЙСКО МЕНТЕ ! ХА-ХА-ХА!СЪС СЪЩИЯ АКЪЛ СЛЕД КАТО СИ КУПИТЕ" МАСКВИЧ" ЩЕ ОТИДЕТЕ И НА ПЛАЖ В СИБИР !ЩОТО БИЛО "ХУБАВО И ЕВТИНО! "!ХА-ХА-ХА!
  • #24
    52 rate up comment 11 rate down comment
    До 22 ( преди 1 година )
    Всъщност сглобяваме и перални и хладилници и доста други неща и то доста добри! И качествено сирене правим и то доста добро! Друг е въпроса, че местния пазар го търси евтино, затова е имитиращ продукт! Каквито и коли търси местния пазар - затова и повечето коли са имитиращ продукт! А да съм критичен към себе си, баш под статия за "руски" автомобили ... айде моля те!! Бива малко да се отърсиш от русоробството!!!
  • #23
    42 rate up comment 9 rate down comment
    Хахахаха ( преди 1 година )
    До 22. Ми и рашките не са я произвели тази кола! Колата е китайска, разглобена (малко) и пак сглобена в Русия! На 3 пъти по-висока цена от китайската.
  • #22
    36 rate up comment 40 rate down comment
    Sony Ace ( преди 1 година )
    Много сме компетентни ние българите по всички теми, включително автомобилите! В същото време дори не успяваме да сглобим една пералня. Нека да бъдем по- критични към нас самите, които дори едно качествено сирене не можем да произведем.
  • #21
    6 rate up comment 20 rate down comment
    До иванов ( преди 1 година )
    А ти децил в.кое време.живееш,можеби във времето на бананите.
  • #20
    53 rate up comment 41 rate down comment
    Иванов ( преди 1 година )
    Ако се смятате за сериозен сайт,не се излагайте да пишете подобни статии.Русия и автомобил,Русия и компютър,Русия и телефон,и въобще Русия и нови технологии.Та това са все несъвместими неща.Не може да говорите за технологии от 20 и 21 век в една изостанала държава,която живее в седемнадесети век и икономиката, и се състои само от продажба,на природни изкопаеми.Това е основният проблем на тази страна,че за разлика от останалия свят,който се е устремил към бъдещето,Русия си живее в миналото.
  • #19
    24 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    По добре китайска кола от руска така че става.
  • #18
    25 rate up comment 7 rate down comment
    Здрасти ( преди 1 година )
    Кое тука му е руското? Същата работа с китайското карго на Гриша шмъкача - Нора Ананиева! И накрая всичките *** гиншитна за няколко десетки милиона лева на..... Държавата тоест ние.. И какво правеха в баховица?? Ами сглабяне на почти готова КИТАЙСКА КОЛА... И колко ще си купят тая трошка за 30 000 долара?? Както всичко в рушия е в долари!!
  • #17
    37 rate up comment 5 rate down comment
    Чебурашка ( преди 1 година )
    Господ е несправедлив към Русия! Дал и е залежи от нефт, газ и други полезни изкопаеми, но не и е дал залежи от автомобили, компютри, айфони или друга техника.
  • #16
    45 rate up comment 9 rate down comment
    Иванушка ( преди 1 година )
    Мутрите ще сменят ли G класите с тия китайско-съветски кошници? Кремълската мафия много здраво ще олекне като слезе от немските джипки и се качи на китайските каручки