IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Срещу 1200 долара на година Mercedes увеличава мощността на електромобилите си

Абонаментът засега е за американските клиенти на моделите от семействата EQE и EQS

Германският производител Mercedes-Benz предлага на клиентите си в САЩ годишен абонамент в размер на 1200 долара, което ще направи електрическите автомобили от семействата EQE и EQS по-мощни и по-бързи. С помощта на промени в софтуера компанията предлага да се увеличи мощността на задвижващите агрегати, както и времето за ускорение от 0 до 100 км/ч.


Mercedes-Benz EQS


На американския пазар седанът Mercedes-Benz EQE и кросоувърът EQE са оборудвани с електрически агрегат, чиято мощност е 288 к.с. Годишният абонамент ще увеличи мощността на електрическия мотор до 349 к.с. А след актуализиране на софтуера времето за ускорение от 0 до 100 км/ч ще бъде намалено с 0,9 секунди – до 5,1 секунди за седана и 5,2 секунди при кросоувъра.

При семейството EQS, благодарение на абонамента, мощността ще скочи с 88 к.с. и ще достигне 443 к.с. Електрическият лифтбек ще вдига 100 км/ч от място вече за 4,5 секунди (5,3 в стандартния вариант), а кросоувърът – за 4,9 секунди (5,8 секунди стандартно).

Освен мощността, абонаментът ще увеличи въртящия момент на електродвигателите. В допълнение, допълнителните 1200 долара на година ще оптимизира работата на задвижването, като това ще позволи и увеличение на пробега с едно зареждане на батериите.

0 от 500