IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Потвърдено: Новите „Москвичи“ ще бъдат китайски

Възродената марка получи одобрение за производство на два кросоувъра

Това, за което се говореше през последните месеци, беше потвърдено – под възродената марка „Москвич“ ще се предлагат китайски автомобили от марката JAC. Два от тях вече са получили одобрение за серийно производство от съответните органи в Русия, като са известни техническите им характеристики.


JAC


Моделите „Москвич 3“ и „Москвич 3е“ ще бъдат кросоувъри с конвенционално и електрическо задвижване, в чиято основа са китайските JAC JS4 и E40X. Сглобяването на двата автомобили в Московския автомобилен завод (бивш Renault Russia) трябва да започне до края на годината, а като техен производител е посочена компанията КАМАЗ.

За „Москвич 3“ са обявени две модификации, като и двете са с предно задвижване. Едната е с 1,6-литров атмосферен мотор със 109 к.с. и 150 Нм, а втората – с 1,5-литров турбомотор, развиваш 150 к.с. и 210 Нм. Скоростните кутии са 6-степенна механична или вариатор Punch.

Оборудването на „Москвич 3“ ще включва електрически стъкла, климатроник, контрол на налягането в гумите и въздушна възглавница за водача. Срещу доплащане ще се предлагат круиз--контрол, камера за задно виждане, сензори за паркиране, въздушна възглавница за пътника до шофьора и странични предпазни завеси.

Електрическият офроуд-модел JAC E40X на свой ред ще се превърне в „Москвич 3е“. Той ще бъде оборудван с електродвигател с течно охлаждане DY Power (68 к.с.) и батерия Sinoev Technologies с капацитет 187 ампер-часа (250-450 V). Обявеният пробег с едно зареждане 410 км, а списъкът с оборудването на електрическия „Москвич“ е същият като на бензиновия брат близнак.


0 от 500