IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как КамАЗ ще помага за възраждането на Москвич

Руснаците планират да произвеждат 300 000 коли годишно в завода в Москва

В рамките на наскоро приключилия международен икономически форум в Санкт Петербург ръководителят на КамАЗ Сергей Когогин очерта ролята на поверената му марка в съдбата с възраждането на марката Москвич. Припомняме, че подкрепата на КамАЗ за пускането на нови продукти в бившия завод Renault Russia (сега заводът на Москвич) беше обявена официално на ниво Министерство на промишлеността и търговията.Сега обаче се появиха някои подробности. 


Москвич


„Ние, използвайки нашия международен опит и готови контакти, ако условията за бизнеса с леки автомобили не се променят, сме готови да изберем партньор и да създадем производство на до 300 хиляди автомобила годишно в днешните съоръжения, които са в Москва“ - заяви пред ТАСС Сергей Когогин.

Струва си да се отбележи, че капацитетът на Renault Русия през последните месеци на експлоатация бе около 190 000 автомобила годишно, тоест говорим за значително увеличение на обемите. От изказването на Когогин може да се предположи, че словосъчетанието „готови контакти“ означава външна подкрепа, която най-вероятно ще дойде от китайската компания JAC, с която КамАЗ си сътрудничи по отношение на среднотоварния камион Compass.

Освен това Когогин поясни, че КамАЗ не планира да произвежда собствени леки автомобили - с изключение на електрическите превозни средства Кама - така че бъдещето на завода "Москвич" едва ли е пряко свързано със стратегията на КамАЗ. Припомняме, че по-рано шефът на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров съобщи, че за пускането на нова линия автомобили в завода "Москвич" се работи с китайски партньори, но не уточни имената на компаниите.

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Към долните ( преди 1 година )
    Те и украинците така си мислиха че от руската техника нищо не става...а сега се крият в канализацията на всеки завод докато отстъпват пред същата тази техника. Така си мислише и Хитлер. Сега смешно ли ви е ?
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Москвич или Космич?
  • #3
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Оня ( преди 1 година )
    Единствената руска техника , дето не загрява е ,.,., ютията ! Народна мъдрост
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Автоманяк ( преди 1 година )
    Те ,,Москвичите на Камази ли ще приличат ,да тракат и шумят.никой не ги кара.Цитирам ,..преди близо 30г завод ,,Кам,бе направил бартер с Камази Плащаше по близо 1200,$ за сделка Камазвлекач струваше около 18000 ,$ направихме листовки на 3 язика обикаляхме Тир Паркинги Никой не иска .Веднъж един Турски шофьор Около 60г. ни каза на чист немски.,,Аз всеки ден изминавам с Меврц.1636 Тир по 650 клм Ако купя Евтин Камаз днес ще мина 300клм.итре ще съм болен други ден 300,клм.и т.н Питах прав беше.
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Вин ( преди 1 година )
    Дълго и напоително нищоказване, се разбра от статията! Тати, ще ти купи колело, ама друг път!