IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

30 души атакуваха паркинг в Мичиган и откраднаха 13 коли

Един от автомобилине катастрофира малко по-късно, а шофьорът му загина (ВИДЕО)

Мичиган е видял голям брой нагли кражби на автомобили, но малко се сравняват с тази, която се е случила в понеделник сутринта край Флинт, северозападно от Детройт. Според телевизия Fox 2 Detroit, група от около 30 души е нахлула в охраняем паркинг, където са били съхранявани десетки чисто нови превозни средства, собственост на различни дилъри.



Въпреки електрифицираната ограда и въоръжената охрана, групата успява да проникне в паркинга. Съобщава се за престрелка между нападателите и охранителя, като в крайна сметка крадците успяват да отварят вратата и да отмъкват общо 13 преводни средства.

„Имало е стрелба между охраната и заподозрените, които са успели да се измъкнат през портала, като са повредили и голям брой превозни средства“, каза пред репортери шефът на полицията във Флинт - Терънс Грийн.

Малко след бягството една от колите - Ford Mustang от 2022 г., е катастрофирала на излизане от градчето Оубърн Хилс, което се намира наблизо. Шофьорът е загинал при инцидента. На територията на местния университет са открити още две откраднати коли, които са били изоставени. Това е наложило кампусът на учебното заведение да бъде блокиран. 

Полицията твърди, че кражбата е дело на банда, базирана в Детройт, като разследването на наглото престъпление продължава.


0 от 500