IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

11-годишно дете арестувано за кражба на коли

Според полицият това е най-малкият крадец на коли в САЩ

Кражбите на автомобили са нещо обичайно по света, вероятно всяка минута някъде някой се качва зад волана не на своята кола и изчезва. За поредния такъв случай информира motor1, но стряскащото в случая е, че арестуваните са три деца – на 14, 12 и 11 години.

 

dodge-charger-srt-hellcat

 

Полицията в Детройт информира, че са задържали банда от трима непълнолетни в склад на Stellantis. Опитът за кражба е извършен в завода Jefferson North, разположен на няколко мили североизточно от центъра на Детройт. Там се произвеждат Jeep Grand Cherokee и Dodge Durango, но в склада има и други нови машини, произвеждани от Stellantis.

Децата са се прицелили в моделите Dodge Charger и Challenger Hellcat. А тези коли са с двигатели с мощност 700 к. с. – плашещо дори за опитни шофьори, а какво остава за такива, които едва виждат над волана.

 

jefferson-north-lot

 

Според информация от местната полиция кражбите на автомобили в района на Детройт са се увеличили с 40 процента в сравнение с 2021 г., а лейтенант каза, че това е най-малкото дете, което някога е виждал да участва в кражба на превозни средства. Съществуват и предположения, че тримата са действали под напътствията на възрастни. Защото дори да ги хванат, наказанията на децата са далеч не толкова строги.

Случаят не е първи на кражба от склад с автомобили в района. В края на юли бяха извършени няколко ареста, след като бандити избягаха с нови F-150 Raptors, откраднати от склад на Ford в Диърборн. През юни 13 Raptors бяха отмъкнати от завода за камиони на Ford в Диърборн, а през декември 2021 г., крадци задигнаха в холивудски стил Mustang Shelby GT500 от фабриката във Флат Рок, Мичиган. През май няколко Chevrolet Camaro изчезнаха от фабрика на GM в Лансинг, на 100 мили западно от Motor City.

 

 

0 от 500