IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов трик срещу радарите – магнитно листо крие номера на колата

Главната дирекция на движението в Испания предупреди за „изобретението“

Народният гений роди нов подход в надхитрянето с радарите за превишена скорост и това е... магнит във формата на дървесен лист. Видео от Главната дирекция на движението (DGT) в Испания показа изобретението, което се продава евтино в интернет, съобщава Аntena3.

 

Screenshot 2022-11-02 230321

 

Идеята е ясна и проста – магнитното листо се залепя и крие част от регистрационния номер на колата на шофьор, който е наясно, че може да превиши разрешената скорост, но иска да избегне глоба, като затрудни проверяващите. Сякаш случайно този лист се е залепил точно там, където трябва.

Разбира се, това устройство е незаконно, но и тук има допълнение – дървесният лист е в комплект с дистанционно управление, което при нужда, като например спиране от полицай, с натискане се деактивира магнита и листото пада на земята. Това става при случаи, когато проверяващите стоят малко след радара и при провинение веднага спират нарушителя.

 

Screenshot 2022-11-02 230509

 

Според информациите в испански медии след публикуването на клипа в Twitter са последвали много запитвания от потребители откъде могат да си купят фалшивото магнитно листо. Но също така се напомня на хората, че заловен нарушител го грози сериозна глоба. Ако водач шофира без регистрационен номер или е нечетлив, се плаща 200 евро. Ако бъде заловен може да се тълкува, че има манипулация и глобата скача на 6000 евро, плюс отнемане на 6 точки от книжката.

Освен това, въпреки на пръв поглед лесната заблуда, трябва да се има предвид, че този фалшив магнитен лист не покрива достатъчно регистрационния номер, а използваната технология от DGT позволява лесно да се дешифрират частично покритите сектори. А също така за идентификация на автомобила може да се използват и други камери, на които да се вижда ясно номера.

 

69

 

В Испания санкциите за превишена скорост, установени на пътища и магистрали с две платна, варират между 100 и 600 евро. Глобите за превишаване на ограничение от 120 км/ч варират. До 150 км/ч е 100 евро, при засичане между 150-170 км/ч достига 300 евро и загуба на две точки от шофьорската книжка.

При нарушение между 171 и 180 км/ч санкцията е 400 евро и отнемане на 4 точки. До 190 км/ч става 500 евро и отнемане на шест точки. Над тази скорост нарушението е много сериозно и включва шест точки и глоби до 600 евро. А при достигане на 200 км/ч се счита за безразсъдно шофиране и може да доведе до възможни присъди и дори затвор.

 

 

0 от 500
  • #13
    37 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Как точно залепвате магнитно листо на номера , след като е от алуминий или има магнит за цветен метал
  • #12
    6 rate up comment 9 rate down comment
    poten ( преди 1 година )
    УБиват с камери, пич, теб май бая са те сканирали с тия камери...
  • #11
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Теодор ( преди 1 година )
    Идеята на тази простотия е че при неразчитане на номера не може системата да издаде автоматично електронен фиш за нарушение. Със сигурност никой няма да се занимава ръчно да преглежда неразчетени записи и да се опитва да познае колата и собственика, а и в съда това познаване няма да мине. Мотористите от 100 години го правят това като си слагат номера на панта и готово. За съжаление някои от тях, бог да ги прости не успяват дори е с този пиниз да излъжат съдбата. Но по добре без тези номера.
  • #10
    19 rate up comment 9 rate down comment
    Бай Пън ( преди 1 година )
    То се слага електромагнит зад номера а листото просто е стоманено. Натискаш бутона и евтиното листо пада...но ще излезе солено на онзи, който го спират.
  • #9
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Киро ( преди 1 година )
    Номера не е ли алуминиев?
  • #8
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    До колегата долу. Подобна ромщина съм правил при преминаване на граница. Пукнатина на предното стъкло около 5 см. Много видна! 100% ще ме обръснат с едни 50 евро...На един паркинг хванах една богомолка и я размазах върху пукнатината. Минах без проблем!...
  • #7
    20 rate up comment 2 rate down comment
    От село ( преди 1 година )
    По-яко щеше да е магнит под формата на врабче, уж че случайно се е залепило на предния номер, пък за задния може и конска ***....
  • #6
    30 rate up comment 9 rate down comment
    Toni Ivanov ( преди 1 година )
    Точно такива "тарикати" после подсмърчат,когато убият невинен човек или бягат да се скрият белким им се размине правосъдието. Тези хора после могат ли да спят спокойно?
  • #5
    17 rate up comment 2 rate down comment
    При нас ( преди 1 година )
    в България, може цял гердан от листа да се котира! Да покрие поне половината номер :)
  • #4
    29 rate up comment 9 rate down comment
    До 3 ( преди 1 година )
    Излез да те пръскат самолетите, те неотрализират пресканирането!!! Може да си забиеш стрък от мушкато изодзадзе, то паси от всички тия злини!! Важното е винаги да е забито на дълбого и постоянно да е там! Колкото по дебело, толкова по защитен! С мушкато срещу ТОЛ