IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Калифорния премина към цифрови регистрационни номера

Нов законопроект изравнява електронните и традиционните табели

Щатът Калифорния официално премина към цифрови регистрационни номера на автомобилите, след като компанията Reviver, която произвежда електронните регистрационни табели за превозни средства, обяви, че пилотната операция по тяхното въвеждане е завършила успешно, съобщава Carscoops.


регистрационен номер


Сега вече всеки жител на щата може да избере цифрови регистрационни номера при регистрация на нов автомобил или да замени познатата метална табела с водоустойчив дисплей с електронна срещу месечна абонаментна такса от 20 до 25 долара.

Тестването на цифрови регистрационни табели стартира в САЩ преди почти пет години, а сега Калифорния прие законопроект, който позволява електронни устройства, „които отговарят на определени критерии“, да се използват като регистрационни номера. Засега единственият производител на подобни номера е именно компанията Reviver.


регистрационен номер


Шофьорите, които искат да бъдат в крак с технологиите, имат две възможности - да поръчат захранвана с батерии цифрова табела или такава с кабел. В първия случай абонаментната такса ще бъде 19,95 долара на месец и за тези пари производителят ще предостави на купувача сменяема батерия с петгодишен експлоатационен живот. Кабелният електронен номер струва 24,95 долара на месец и изисква професионална инсталация и фоново осветление.

Предимствата на цифровите номера са възможността за излъчване на реклама по време на спиране и паркиране на автомобила, индикация, че автомобилът е откраднат (по желание на собственика), както и възможност за визуална персонализация. Освен това в салона е вграден GPS-тракер, който ще позволи на собственика да види местоположението на автомобила.

Електронните номера вече са разрешени за продажба в четири щата - Калифорния, Мичиган, Аризона и Тексас. Още десет американски щата са на различни етапи от приемането на новата технология.

 

 

 

0 от 500