IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията в Чехия ще лови нарушителите с BMW 540i xDrive Touring

Органите на реда получават 70 бройки от мощното комби (ВИДЕО)

Автопаркът на чешката полиция търпи основни подмяна, като старите модели отстъпват място на нови, по-мощни комбита BMW. Органите на реда получиха първите десет от общо седемдесет автомобила BMW 540i xDrive Touring, които ще се използват за наблюдение на трафика по пътищата и магистралите в страната.


BMW 540i xDrive Touring


Автомобилите са оборудвани с две ANPR камери, които измерват скоростта на засеченото превозно средство и го идентифицират въз основа на функция за разпознаване на номера. Камерите са монтирани пред и зад полицейския автомобил. Системата записва видео кадрите, както и индивидуалните измервания и ги съхранява.

Вътрешната SSD-памет съдържа изображения на автомобила, заснет в движение, неговия регистрационен номер, GPS позиция, начална и крайна дата и час на измерването, скорост, зададено ограничение на скоростта, име на дежурния служител и други данни.


BMW 540i xDrive Touring


По този начин полицията събира данни за борба с нарушителите на ограниченията на скоростта. Автомобилите на BMW разполагат и с ново специално устройство за звуков сигнал, както и със задължителнтото полицейско оборудване. Те са подготвени и за преследване на нарушители с висока скорост, ако се наложи такова.

Под капака BMW 540i xDrive Touring е поставен 3,0-литров турбомотор с 6 цилиндъра, развиваш 338 к. и 450 Нм, който е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Това прави комбито достатъчно бързо, за да настигне повечето коли на пътя.


BMW 540i xDrive Touring

От първите десет броя, предадени на полицията от дилър на BMW в Прага, пет са в отличителните полицейски цветове и пет са боядисани в тъмни цветове, за да не се открояват в трафика.

Чешката полиция ще получи общо 70 нови BMW 540i xDrive Touring, като 40 ще носят „униформа“, а останалите ще действат под прикритие, за да залавят нарушители на ограничения на скоростта и опасни шофьори.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    /:\ Lancista /:\ ( преди 1 година )
    Само не мен ли ми се струва странно, че частна авто къща се занимава с полицейски патрулки? Вижте регистрационните табелки! xD
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Нина ( преди 1 година )
    Да защо да не.Имат пари,и средства купуват.А ние какво имаме счупени Опели,и Шкоди където не стават за гонки.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Largo ( преди 1 година )
    Намерили какво да вземат Баварец комплексарец и ще ми е много интересно ако подгонят посред зима на сняг някой с шведска кола която е супер стабилна на сняг и по завийте ще стане интересно как комплексарец ще поднася като пиянде а шведската кола ще ги направи сами да си приказват
  • #2
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    на ченгетата ролкови кънки или тротинетки може и куолелета а най добре пещаци с кубинки
  • #1
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Безсмислена кола но данъкоплатците плащат на немските гуши като имановце ше има и кой да ги стриже