IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Араби направиха най-технологичния полицейски всъдеход

Първите 10 бройки от Ghiath Smart Patrol вече са на служба в Дубай

Базираната в ОАЕ компания W Motors, която е известна със своите хиперколи Lykan HyperSport и Fenyr SuperSport, представи нов модел. Това е всъдеходът Ghiath Smart Patrol, който ще се произвежда в завода на компанията в Дубай и е считан едно от най-технологичните превозни средства за специални служби в света.


Ghiath Smart Patrol


Техническите данни на Smart Patrol не се разкриват, като във W Motors се фокусират върху специалните му характеристики. На външен вид колата се отличава с характерен за марката дизайн на каросерията, който се допълва от комплекс от специални светлинни сигнали, прибираща се панорамна камера за наблюдение на обстановката наоколо, външни камери за наблюдение, интегрирани в каросерията и система за разпознаване на пътни знаци.

Кабината е проектирана специално за нуждите на полицията, тъй като нейните служители ще трябва да прекарват дълги часове в кола с пълна екипировка. На централната конзола е инсталиран 16-инчов компютър с достъп до базата данни на националната полиция, като на мястото до шофьора има отделен екран и е предвиден допълнителен Android таблет за работа с информационни системи.


Ghiath Smart Patrol


Зад облегалките на предните седалки е предвидено защитно стъкло, задните седалки също са отделени със защитна рамка, а в багажника е предвидено специално отделение за съхранение на различно оборудване, включително отделение за дрон.

Според шефа на полицията в Дубай - генерал-лейтенант Абдула Халифа Ал Мари, градът вече е получил десет нови джипа, а само за пет години в ОАЕ ще бъдат закупени 400 бройки от Ghiath Smart Patrol на стойност 54,4 млн долара.


Още снимки на полицейския всъдеход - вижте в галерията:


0 от 500