IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производител на хиперколи ще прави миниванове

W Motors ще предложи електрически модел

Производител на хиперколи ще прави миниванове

Основаната в Бейрут, но базирана в Дубай, фирма W Motors е известна като производител на хиперколите Lykan Hypersport и Fenyr Supersport, които се произвеждат в ограничени серии. Сега компанията смята да навлезе в още един сегмент – този на минивановете.

Производител на хиперколи ще прави миниванове

По време на автосалона в Шанхай този месец W Motors ще представи своя електрически миниван Iconiq 7. Той е проектиран за използване като такси, корпоративен транспорт или като шатъл-бус на летища. Ливанците са на мнение, че именно подобни фирми ще търсят такава кола и затова няма да я предлагат на частни клиенти.

Производител на хиперколи ще прави миниванове

За първи път Iconiq 7 бе представен на конкурса за дизайн в Пебъл Бийч, Калифорния, преди година. Тогава компанията показа концептуална версия на модела. В Шанхай ще бъде изложен предсерийния прототип, като масовото производство ще стартира в края на този година. То ще се осъществява в завода на съвместното предприятие, основана от фирмите W Motors и Tianjin Aiking New Energy.

Компанията има намерение да продава автомобила в цял свят. В разработката на електрически миниван участват още австрийската фирма Magna Steyr, както и италианското ателие за дизай StudioTorinо. Автомобилът ще се предлага в две версии – с 5 или 7 места, като ще разполага и със система за безкабелно зареждане.

Производител на хиперколи ще прави миниванове

Ще има и луксозен вариант, който ще получи богато и скъпо оборудване на салона, за да може да се превърне в офис ва колела. Засега от W Motors не разкриват нито характеристиките, нито цената на машината. Те ще стана ясни при нейната премиера пред
публика.

Снимки: W Motors

0 от 500