IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M3 CS идва, за да отговори на Mercedes-AMG C 63

Новата версия на баварския спортен седан ще развива 550 к.с.

Изцяло новият Mercedes-AMG C 63 може да е тръгнал по пътя на електрификацията с противоречиво задвижване, което използва 2,0-литров четирицилиндров двигател и електромотор. В BMW обаче все още нямат намерение да се разделят със своя 3,0-литров двигател с 6 цилиндъра, поставян на M3 и готвят отговор на големия си конкурент.


BMW M3 CS


Баварците разработва версия на спортния си седан, фокусирана върху пистата. Тя ще получи името M3 CS и се разположи над Competition в гамата на M3. Прототип на модела беше заснет от фотографите на Autoevolution, докато върти обиколки на „Нюрбургринг“ и ако се съди по намалелия камуфлаж на автомобила, неговата премиера ще се състои съвсем скоро.

Визуалните подобрения са очевидни. Новата версия има много по-агресивна броня, с по-голяма престилка, прикрепена към нея, отколкото M3 Competition. Страничните прагове са по-дебели, а дифузьорът е изцяло нов. Седанът е минал на „диета“, което означава, че е ще е по-лек. Има също така промени по шасито, поставени са и по-мощни спирачки.


BMW M3 CS


Колко мощно обаче ще бъде M3 CS? В момента топ-версия Competition развива 510 к.с., така че новата модификация трябва да разполага с повече. Вероятно тя ще използва подобренията, направени при M4 CSL, което развива 550 к.с. Това би трябвало за означава ускорение от 0 до 100 км/ч с 0,1 или 0,2 секунди по-бързо от M3 Competition, което се нуждае от 3,8 секунди в конфигурацията със задно задвижване.

Екстремното BMW M3 ще се появи на пазара в ограничен тираж – около 50 единици за цял свят, като цената му ще бъде доста сериозна (спрягат се суми от над 600 000 евро).


0 от 500