IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla би Volkswagen по продажби... в Германия

Компанията на Илон Мъск води убедително в електрическия сегмент

Tesla e продала повече електромобили от Volkswagen на домашния пазар на германската компания, показва статистиката за първите девет месеца. Регистрациите на американската марка във федералната република са 38 458 до края на септември, което й отрежда първо място в сегмента. Регистрираните електромобили VW са с 6000 по-малко (32 326), сочат данните на браншовата организация КВА.
   
    
Tesla Model Y-1
    
      
Тенденцията не изглежда благоприятна за VW - тяхната електрическа гама отчита 40% спад спрямо същия период на 2021 година, докато при Tesla става дума за ръст от почти 50 на сто. Единствено две от дъщерните марки на VW - Audi и Seat - могат да се похвалят с увеличение на продаваните електромобили.

Утешителното за VW е, че електрическите модели на групата се радват на растящо търсене на другите големи пазари, начело с Китай. Глобалните доставки на електромобили от групата са се увеличили с 25% спрямо 2021 година.
  
    

 

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    До номер 7 - къса памет! Рено 19 е било по продажби VW Golf на немския пазар. Това със статистиката е ала-бала. Да си се закачаме в коментарите. :)
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Абе ( преди 1 година )
    Кучетата си лаят, а VW Group за поредна година пак ще е N1 по продажби в Европа!
  • #7
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Довиждане ФВ ( преди 1 година )
    Винаги са били грозни и скучни ваговете. Тесла ще ги бие тепърва още много. Не е само битката войната вече е спечелена, просто трябва малко време докато го разберат.Тесла У - най-продавам модел кола в Германия. Какво не разбрахте и какво умувате как го сравнявали и брояли. Пише го в немските сайтове. Много правилно си го разбрах. Никога в Германия друга марка освен немска не е била номер 1. Точка
  • #6
    9 rate up comment 6 rate down comment
    E79 ( преди 1 година )
    Е добре де, на себе си ли да вярвам или на тези ***....??? Къде са тия "тесли"у тая Германия, явно само през ноща се показват.
  • #5
    12 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    ВАГ промивките сега ревнаха
  • #4
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много подвеждащо заглавие. Само, за да ви четат неграмотно преписаните статии сте готови на всичко. Става дума за електромобили, не за коли въобще.
  • #3
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Долните 2ма, неразбрахте ли че сравняват с колко ел коли на ФВ са продадени.
  • #2
    20 rate up comment 18 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 1 година )
    ДВГ умира и е на доизживяване ! Това не е лудория , а е реалност !
  • #1
    12 rate up comment 21 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Еха! Това го наричам новина. Нека сега да видим колко автомобила Тесла с ДВГ са продали на родния си пазар САЩ и колко са продали VW: Тесла - 0, VW - 228 359. Уха.