IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се сглобява двигател на ръка за 8 минути

В Индия така се правят агрегати за мотоциклети (ВИДЕО)

Автомобилната индустрия по света се стреми към максимална автоматизация на производството. В допълнение към намаляването на разходите и потенциалните дефекти това се дължи и на значителната сложност на процеса на сглобяване поради големия брой електроника. Но в Индия се прилагат и други методи, поне в завода за мотоциклети Metro Motorcycles, където агрегатите се сглобяват ръчно.

 

 

 

От публикувано в социалните медии видео се вижда как човешкият „робот“ се справя със сглобяването на един двигател само за 8 минути. Разбира се, това е малък агрегат, предназначен за двуколесно превозно средство, но все пак тази практика се различава от световната.

Видеото показва „производствената линия“, която представлява обикновена дълга маса с множество контейнери с компоненти. Тези двигатели се монтират на мотоциклет Metro MR70, който в Индия струва малко под хиляда щатски долара. 70-кубиковият едноцилиндров двигател произвежда мощност 5,63 к. с. Но в страната мотоциклетите са изключително популярно превозно средство.

 

df12dcb16731a78d5553ee4a5fae4854a991c810

 

В края на септември в Индия беше представен бюджетен електрически автомобил Tata Tiago.ev. Базовото оборудване на модела, който може да измине 250 км с едно зареждане, беше оценено само на $10 370. Автомобилът може да измине 255 км без презареждане. Предлагат се няколко конфигурации и опции с различен капацитет на батерията, започващ от 19,2 киловатчаса.

Това е за базовата версия, наречена XE. Има и варианти с батерия с капацитет 24 киловатчаса, които изминават до 315 км. Тук цената става $ 14 499. Презареждането на батериите за изминаването на 100 км е за половин час. Двигателят е синхронен с постоянен магнит и произвежда 74 к. с. Производителят дава гаранция за мотора от осем години или 160 000 км.

 

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    *** смешния и жалък коментар ние сме 6.5 милиона а Индия е 1.4 милиарда тоест над 200 пъти повече. Когато не се намира кой да пише и харесва такива плоски коментари тогава ще ги стигнем че даже и нигерийците ще стигнем че според такива мазохисти като теб сигурно в Абиджа е по-добре ама не биха стъпали там
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ха ха ( преди 1 година )
    Явно в Индия индийците работят, за разлика от тук при нас!
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Кога ще ги стигнем индийците? Индия уж е бедна но в същото време вече е високотехнологична държава и произвежда всичко. Имат вече дори собствена космическа програма.