IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Индиец счупи световен рекорд за движение на заден ход

С изминатите 16,14 км шофьорът влиза в рекордите на Гинес (ВИДЕО)

Карането на заден ход изглежда става все по-популярно, след като бе подобрен пореден световен рекорд - в Индия шофьор с Chevrolet Spark измина 16 км и 140 м за 29 минути и 10 секунди.

 

6b0a066cc3274459ced7f1ceef10e86e

 

Постижението е на 35-годишния Чандрамули, който е поканил съдии от книгата за рекорди „Гинес“ на околовръстен път на Едапади в Тамил Наду, където бе придружен от група мотоциклетисти по време на опита. Предишният рекорд е също на индиец - 22-годишния Тесън Томас от Патанамтита в Керала измина на задна предавка 14,2 км за 30 минути.

На пръв поглед няма много смисъл в подобряването на такъв рекорд, но на планетата хората преследват какви ли не странни и бизмислени за останалите постижения. Обяснявайки защо е избрал да подобри точно този рекорд, Чандрамули - страстен шофьор от квартал Салем казва, че иска младите хора да разберат важността на безопасността.

 

man-drives-his-car-in-reverse-to-set-a-new-record_2

 

И добавя, че всички знаят колко трудно може да бъде шофирането на заден ход, дори на кратки разстояния и особено при голям трафик. Въпреки че Чандрамули тренира специално шофиране на заден ход, за да подобри рекорда, той признава, че е страдал от мъчителна болка във врата по време на подобряването. Новият рекордьор се оплака, че най-трудно му било да седи толкова дълго време с обърнат врат, накрая го боляло ужасно.

Мъжът, чиято страст към шофирането се появява, когато е едва на 10 години, е тренирал усилено за задачата. Индиецът посъветва обаче всеки, който иска да опита този рекорд, да вземе всички предпазни мерки, за да не застраши своя живот и на другите автомобилисти.

 

a9cd8a018818626009871383b494cb11

 

Наскоро американецът Скот Бернер постави рекорд на „Гинес“ за най-бързо измината миля на заден ход. Зад волана на Corvette C7 той преодоля дистанцията от 1609 м за една минута и 15,18 секунди. По време на състезанието пилотът ускори до 87 км/час.

Рекордът за най-дългото разстояние на заден ход е от 1984 г. Тогава Брайън „Кюб“ Кийн и Джеймс „Уилбър“ Райт от САЩ изминават с Chevrolet Blazer на заден ход 14 534 км за 37 дни, като преминават през 15 американски щата и част от Канада.

 

 

0 от 500