IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мияч на коли унищожи 600 автомобила, включително 100 Mercedes

Присъдата на корееца е 18 месеца затвор и глоба от 72 900 долара

Една запалена цигара на неподходящото място и в неподходящото време може да струва на човек цял живот страдания. За такъв нагледен случай съобщиха медии в Корея, където мияч на коли унищожи над 600 машини, включително 100 от тях Mercedes. Случаят е от преди година, но едва сега стана ясна присъдата на злосторника – 18 месеца затвор и само $72 900 глоба. Как се стига до съсипването на толкова много автомобили?

 

south_korea_mobile_car_washer_jail_fire_autojosh_1

 

Осъденият 31 годишен мияч на коли, на когото името не се съобщава според законите в страната, извършвал услуги с „баничарка“ на място. В неговия ван има цилиндър с втечнен пропан-бутан (LPG), който е използван за производство на пара под високо налягане за измиване на превозни средства.

Миячът е изпратен да работи в подземен гараж на луксозен жилищен блок в южния град Чеонан. Там запалил цигара, без да забележи, че вентилът на цилиндъра е бил отворен. Така предизвикал огън на своя автомобил, който обаче поради изтичането на силно експлозивния LPG във въздуха предизвиква пожар, който след това се разраства. Пожарът причинил щети на стойност 3,1 милиона долара на сградата и на повече от 600 машини, включително 100 автомобила Mercedes-Benz и 70 други луксозни коли.


611a742b-794b-41b4-b2cc-b00b839444c1_fd9fdc06


Подпалвачът е осъден за неволно запалване на огън и ще плати само $72 900 от общата сума, защото това е максималната, покрита от застрахователната му полица. Неговият адвокат пледира, че той не е знаел, че бутилката с пропан-бутан в мобилната автомивка „Ела у дома“ е била отворена и е изтичал газ във въздуха. И съжалява, че е причинил сериозни щети и сега може да му се наложи през целия си живот да плаща за тях. Съдията счита, че мъжът е пряко отговорен за пожара, защото не е изпълнил заповедите на шефа си да затвори вентила, преди да влезе в мазето на блока, след като е приключил работа на друго място.

Смекчаващ фактор за присъдата е фактът, че няма пострадали други хора, освен самият мияч, който е получил изгаряне трета степен. Той признава, че се е опитал да пуши близо до цилиндъра, но настоява, че втечненият газ е изтекъл по неизвестни причини и следователно той не е пряко отговорен за експлозията. Съдът даде условна присъда и на 34-годишната операторка на мобилната автомивка.

 

 

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Cobra ( преди 1 година )
    До #2 няма как да са само да газ без бензинов резервоар.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Cobra ( преди 1 година )
    Първо трябва да има забрана за подобна кола с газова бутилка, цилиндър, каквото и да е да влиза в подземен паркинг, както е у нас. А там не само е влязъл, но и е възнемерявал да мие коли, т.е. да използва газ за загряване на вода вътре в подземния гараж, което е още по-голяма простотия.Накрая малоумникът е запалил цигара в подземния гараж, което също е недопустимо. Ако правилно разбирам запалването е станало преди да почне работа, значи и без цигара е щял да запали всичко.
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Николай ( преди 1 година )
    А защо пък присъда и за операторката ? Каква вина има женицата ?
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    От село ( преди 1 година )
    "подпалвачът..." Човекът отишъл да върши работа...
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    dinoas ( преди 1 година )
    До номер три.... Чети преди да говориш и ако не знаеш какво пише ползвай Гугъл там ще ти кажат че това е газ а не бензин
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Стига ( преди 1 година )
    Лъжи. Бензина не се пали от цигара. Само бензиновите изпарения. Работих през 1984 в автосервиз, и правихме тестове. Единствено опасно в сервиза са *** които работят със ацетилен и го оставят да изтича през обедната почивка.Дори в отдела за демонтаж, където работеха ***, глухи, Неми и т.н., никога не е имало пожар.
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Там масово колите са само на газ, без бензинови резервоари
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ами там няма ли забрана автомобили с газови бутилки да не се паркират/влизат в подземни паркинги?