IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Служител в сервиз на Tesla разби колата на клиент

Собственикът все пак получи чисто нов Model S Plaid като замяна

Tesla Model S Plaid е била унищожена в Плано (Тексас), докато е бил управляван от служител в сервизен център на марката, съобщава Teslarati, където са публикувани и снимки на ударения луксозен седан.


Tesla катастрофа


Собственикът на електрическия седан го оставил за ремонт на 24 август, но седмица по-късно е уведомен, че колата му е повредена след катастрофа. Тя е причинена от 31-годишен служител на сервиза, който е тествал колата, за да се увери, че всички ремонти са били извършени правилно. Шофьорът обаче не е спрял на знак „Стоп“ и е бил ударен от Audi A5.

Снимки, направени след инцидента, показват, че страната на пътника на Model S Plaid е сериозно повредена. Основната тежест на удара е понесена от задната пътническа врата, а страничното стъкло е счупено. В допълнение, всички въздушни възглавници са активирани.


Tesla катастрофа


Пристигналите на мястото на катастрофата полицаи са потвърдили, че виновен е шофьорът на Model S Plaid. На собственика на електромобила е предложен използван като резерва електромобил от същия модел, който се намира в шоурума на Tesla в Тексас. Тази оферта обаче е била отхвърлена и от Tesla са обявили, че ще изчакат решението на застрахователя. То вече е факт и на 9 септември собственикът е получил нова Model S Plaid, а старият явно ще бъде бракуван.

0 от 500