IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Снимаш се с 300 км/ч – влизаш в затвора за 18 месеца!

Норвежки мотоциклетист остава завинаги без книжка

Съд в Норвегия осъди местен жител на 18 месеца затвор за многократно превишаване на скоростта, докато кара мотоциклет. Множеството нарушения са записани е от видеокамерата, която мъжът е закрепил на мотора си. Освен година и половина затвор, мотористът получи и доживотна забрана да шофира.


превишена скорост


Разследването започнало със спиране на моторист за превишена скорост. Забелязвайки видеокамерата, инспекторите я свързват с компютър, след което откриват огромно количество видеа, на които се вижда превишена скорост и опасно движение. Те са записвани в продължение на повече от година.

Норвежецът е арестуван и изправен пред съда, където са му повдигнати обвинения за 56 тежки нарушение. Най-фрапиращото е движение в тунел с 292 км/ч при ограничение на скоростта от 80 км/ч. Според полицията, в случая реалната скорост е била около 265 км/ч. При друг случай мъжът се е снимал с 234 км/ч (реални около 220 км/ч) в участък с ограничение 60 км/ч.

Видеоклиповете са показани в съда, като според обвинението, 31-годишният моторист от град Ярен е най-големият нарушител на правилника за движение, засичан по пътищата в Норвегия. Пред съдията мъжът заявил, че той не карал мотоциклета, а го е давал на други хора, но отказал за посочи техните имена.

В крайна сметка съдът реши, че нарушителят ще лежи в затвора 18 месеца, а шофьорската му книжка е отнета завинаги. Все пак норвежецът, чийто адвокат смята да обжалва присъдата, ще има възможност след 5 години отново да кандидатства за получаване на документ за управление на моторно превозно средство.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    ми както се казва съда сам си преценя дали да приеме видео доказателства
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    нали видеозаписите не важат? май само тука...
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В БГ имаше подобен случай с Нисан GT-R, човека след тунинговане на колата се беше снимал и постнал във фейса как вдига 300 км/ч. След това обесняваше как в БГ имало страшно много GT-R-и като неговия и видиш ли това на записа не бил той :).Тя колата и без тунинг си ги вдига 300, ама щом може да се добавят още кончета.
  • #1
    32 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Междувременно, в юго-източния (к)рай на Европа - летиш с ел. тротинетка по магистралата или в пиковите чаасовете по софийските улици и си правиш слалом между колите, а полицията седи и те аплодира отсрани, медите те обсипват с внимание... само още златен медал / орден не връчват, но може и това да стане.