IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китаец направи най-широкия седан VW в света

Lamando 5 XL побира 10 души и не е фотошоп, а реален автомобил

Човешката фантазия няма ограничения и този Volkswagen Lamando 5XL е доказателство за това. Това не е сериен автомобил, но той съществува в действителност, като е създаден от механик на име Джъстин, който живее в Китай.


Volkswagen Lamando 5XL


Неговите най-нови видеоклипове в платформи за видео-споделяне като YouTube и TikTok, където той се подвизава под псевдонима Justin Build Cars, показват това, което той нарича „истинска широкоформатна кола“ и „може би най-широкия VW в света.“ Запознайте се с 5XL, който е почти двойно по-голям от размера си, когато е напуснал фабриката.

От тази година Volkswagen предлага Lamando L в Китай, който представлява удължена версия на стандартния модел. Това е семеен седан с четири врати в стил купе, който се отличава с просторен интериор и се радва на сериозно търсене на китайския пазар. Джъстин обаче е решил, че пространството в колата не е достатъчно и го е увеличил значително.


Volkswagen Lamando 5XL


След преработката седанът е широк 2997 мм, като в него има 8 места, но може да превозва до 10 човека. Според създателя му, този автомобил е почти фабричен, тоест използва оригиналните си детайли и оборудване. Двигателят му остава от страната на водача и изглежда е свързан само с това колело, тъй като има огромна празнина в двигателния отсек, в която Джъстин може да стои.

Таблото също е оригинално, но е добавена седалка за двама души отпред, а задната, която е с три места, вече побира пет човека. Джъстин дори е запазил камерата за задно виждане - „за подпомагане на паркирането“, както казва той. Това е шега, защото Lamando 5XL не е легален и няма как да бъде каран по улиците. Той не само е твърде широк за тях, но се движи и прекалено бавно.


Volkswagen Lamando 5XL


Създателят на това превозно средство уточнява, че проектът все още не е завършен и предстои да бъде издигнат на по-високо ниво, като се превърне в истински автомобил. Затова и вероятно скоро ще разберем още неща за него.


0 от 500