IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да си направите Lamborghini у дома?

Ще ви трябва стар автомобил, умения и поне 210 дни работа (ВИДЕО)

Когато човек няма достатъчно (много) пари, няма как да се радва на скъп автомобил. Но ако имате стар такъв и умения с ръцете, може да си направите вкъщи суперавтомобил. Как става? Вижте изпълнението, описано подробно в Youtube канала на King of Crafts (Кралят на занаятите).

 

cbbbb707-413785e38062e912b1352cacc69c5463

 

Майсторът от видеото е от Виетнам и не прави за първи път подобно нещо. Този път превръща старо Daihatsu Charade в Lamborghini Huracan. Е, не напълно, но поне на външен вид. Daihatsu Charade е произвеждана в Япония супермини кола от 70-те години до 2000-ата. Също така е правена от китайци до 2012 г., като китайците я наричат Xiali. Няма нищо аеродинамично, спортно или впечатляващо в този автомобил, който по никакъв начин не може да се сравни с Huracan. Никой здравомислещ човек не би имал дързостта да мисли, че е възможно да превърне Daihatsu в Lamborghini Huracan, но Кралят на занаятите успява да го направи и резултатът е впечатляващ.

Така нареченият Крал на занаятите, както казва в канала си в YouTube, е запален по правенето на копия на най-емблематичните коли. Картонът е един от основните материали, които използва, което прави творенията му още по-уникални, като се има предвид, че автомобилите са пълноразмерни и годни за управление. Разбира се, те не могат да достигнат 200 км/час, но така или иначе не е това идеята. Идеята е да се сътвори шедьовър от почти всеки боклук. Защото това старо Daihatsu Charade е било изоставено на сметище повече от една година.

 

this-lambo-huracan-took-210-days-to-make-take-a-look-at-what-it-hides-under-the-hood_10

 

Lamborghini Huracan, което виждате на снимките, е най-новият му проект и вероятно най-предизвикателният до момента. Човекът работи върху този проект в продължение на 210 дни. Копието в детайли повтаря оригиналния Huracan. Само линията на покрива издава репликата, просто не може да бъде направена същата като оригинала. Трябва да се отбележи, че панелите на тялото са изработени от картон и поливинилхлорид (PVC).

Салонът на новото Lamborghini Huracan се оказа не толкова успешно и никак не прилича на интериора на италианския суперавтомобил. Габаритите са от Daihatsu Charade, а воланът явно идва от магазин за автоаксесоари.

 

02b97326-1d652532de9fdc02850b68b4c0051bed

 

5,2-литров V10 двигател с естествено пълнене, 640 к.с., 600 Nm въртящ момент, 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител и възможност за ускоряване до 100 км/ч само 2,9 секунди. Това е, което великолепният Lamborghini Huracan Evo може, заедно с максимална скорост от 325 км/ч. Това са данните на оригинала, с които автомобилният производител се гордее, че е „еволюцията на най-успешното Lamborghini с V10“.

Виетнамската реплика на Lamborghini Huracan е със стандартен 1,5-литров двигател Daihatsu с мощност 100 к. с...


 

 

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А бе, не знам кви руснаци те гонат, но е факт, че човека направи от прЪдня боя! Само с мерак и макетно ножче! Евала на майсторлъка!
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ето го! Това е! Спасението за руската автомобилна индустрия. Да започват с Ферари на база на Лада, след това - G-класа на база на Нива и за капак - Ролс Ройс на база на Волга.