IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia показа как вижда бъдещето си

Технологиите в бъгито Manifesto ще се използват за серийните модели на марката

Компания Dacia представи електрическото бъги Manifesto, в което са изпробвани различни идеи и технологии, някои от които ще се появят в бъдещите модели на румънския производител. Концептуалният модел няма врати и прозорци, а калъфките на седалките могат да се използват като спални чували.


Dacia Manifesto


Концепцията Manifesto действа като своеобразна „лаборатория на идеи“, твърдят от компанията. Той няма да има серийно продължение, но от Dacia са категорични, че някои от технологиите му тепърва ще навлизат в автомобилите на марката. Нестандартният SUV е оборудван с електрическа задвижваща система със сменяема батерия и е предназначен за дейности на открито.

Както е планирано, единството с природата ще бъде улеснено от липсата на прозорци и врати, както и от редица уникални решения. Например, единичният фар на Manifesto може да бъде премахнат и използван като мощно фенерче. Няма да е необходимо да носите и спални чували, тъй като те вече са тук - това са покривала за седалки.


Dacia Manifesto


Багажникът на покрива пък има модулен дизайн, който позволява да бъде конфигуриран за специфични задачи, а на кърмата има плоска работна повърхност. Ролята на мултимедия се изпълнява от смартфон, който е напълно интегриран с бордовата електроника.

Прототипът е оборудван със задвижване на всички колела и безвъздушни гуми. Повечето от външните панели са направени от рециклиран полипропилен Starkle. За вътрешна облицовка са използвани декоративни коркови и други материали, устойчиви на влага, така че вътрешността на колата може да се измие с маркуч.


Още снимки на концептуалното бъги на Dacia - вижте в галерията:


Системата за закрепване YouClip, на свой ред, позволява сигурното фиксиране на различни аксесоари и, между другото, тя също ще се появи на серийните модели на Dacia.


0 от 500