IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обнови най-успешния модел в историята

Corolla получи подобрена хибридна система и по-голям екран

Японският производител Toyota обнови най-популярния автомобил в историята – Corolla, чиято модернизирана версия от 12-ото поколение на модела дебютира първо на вътрешния пазар. Основните нововъведения са увеличеният дисплей на мултимедийната система и подобрената хибридна система.


Toyota Corolla


Външните промени са минимални - можете да забележите леко променените оптика и радиаторна решетка. Емблемите - както отпред, така и отзад, запазват синия контур, показващ електрифицираната система за задвижване. Едновременно с това клиентите получават нови цветове на каросерията.

В кабината са се появили мултимедийна система с поддръжка на Apple CarPlay и по-голям дисплей - диагоналът му е 10,5 инча спрямо предишните 8 инча. По желание на клиента може да бъде добавен модул за Wi-Fi връзка.


Toyota Corolla


Оборудването включва нови системи за сигурност, включително Proactive Driving Assist. Той поема контрола и прилагането на спирачките, като помага за предотвратяване на сблъсъци с пешеходци, велосипедисти и паркирани превозни средства. Асистентите за безопасност може да се обновяват от разстояние, което ще подобри възможностите им.

Усъвършенстван е и задвижващия хибриден агрегат, базиран на 1,8-литров бензинов двигател. Той получава нов електромотор, но мощността не се променя. При варианти с 1,5- и 2,0-литрови двигатели също има промени в настройките на хибридната система, благодарение на което е намален разхода на гориво.


Още снимки на модернизираната Toyota, моделна година 2023 - вижте в галерията:


Продажбите на актуализираната Corolla в Япония стартират още тази седмица, като цените на седана са между 1,990 млн и 2,998 млн йени (13 710-19,976 долара), а на хечбека – между 2,89 млн и 3,048 млн (19,907-21 100 долара).


0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 18 rate down comment
    Въпрос ( преди 1 година )
    Чудя се на тези в дизайнерския отдел само хора с очни проблеми ли работят?
  • #6
    3 rate up comment 26 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да се порадват до догодина на титлата най-продавания автомобил в света, когато ще им бъде отнета от Тесла.
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    За Европа ( преди 1 година )
    И при двата 1,8 и 2,0-литрови хибридни системи има значителни промени в двигателя и електрическия мотор, като допълнителна мощност, подобрена производителност и управляемост. Общата мощност от 1,8-литровия вече е 138 к.с., което води до намаление с 1,7 секунди на времето за ускорение от 0 до 100 км.ч до 9,2 секунди. За 2,0-литрова система,общата мощност се е повишила до 193 к.с. и времето от 0 до 100км. в час е намалено до 7,5 секунди.
  • #4
    15 rate up comment 0 rate down comment
    За Европа ( преди 1 година )
    И при двата 1,8 и 2,0-литрови хибридни системи има значителни промени в двигателя и електрическия мотор, като допълнителна мощност, подобрена производителност и управляемост. Общата мощност от 1,8-литровия двигател е 138 к.с., което води до намаление с 1,7 секунди на времето за ускорение от 0 до 100 км./ч. до 9,2 секунди. Въпреки това увеличение на производителността, емисиите на CO2 се очаква да останат непроменени на 102 g/km. За 2,0-литрова система общата мощност се е повишила до 193к.с.
  • #3
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Г.Д. ( преди 1 година )
    Супер си е колицата, с кеф си я карам. С кеф си зареждам и чат-пат.
  • #2
    18 rate up comment 4 rate down comment
    младен ( преди 1 година )
    До 1 ---- Личиси от самолет че разбираш от хибриди.
  • #1
    6 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А на 2.0-литровия успяли ли са най-после да натъпчат супер-дупер хай-тек NiMH батерия с нечуван капацитет от 1,3 kWh така, че да не стърчи от багажника?